Вчера говорителят на Кабинета за Хонконг и Макао към Държавния

...
Вчера говорителят на Кабинета за Хонконг и Макао към Държавния
Коментари Харесай

Независимостта на съдебната система в Хонконг няма да позволи намесата на американските политици

Вчера представителят на Кабинета за Хонконг и Макао към Държавния съвет на Китай в своя тирада осъди остро оповестения от комисията за Китай на американския Конгрес отчет, който нахално опетнява Закона за националната сигурност на Хонконг и правосъдната система на китайския спецрайон, както и упорства за наказания против съдиите в Хонконг.

Говорителят уточни, че независимостта на правосъдната система е интернационално приет принцип за върховенството на закона, а самостоятелните съдии са значима основа за върховенството на закона. След като влезе в действие Законът за националната сигурност на Хонконг бизнес средата в китайския спецрайон непрестанно се усъвършенства, а правата и свободите на жителите му са по-добре обезпечени, добави още представителят, представен от радио Китай.

В умозаключение той акцентира, че централното държавно управление изрично поддържа работата на правосъдните институции и съдии в Хонконг и ще постави всички старания, с цел да обезпечи техните законни права и ползи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР