Вчера ГЕРБ обявиха намерението си за промяна в Закона за

...
Вчера ГЕРБ обявиха намерението си за промяна в Закона за
Коментари Харесай

Нинова: Сделката ГЕРБ-ДПС- ОП продължава

Вчера ГЕРБ оповестиха желанието си за смяна в Закона за вероизповеданията – да не се опрощават, а да се разсрочат отговорностите на мюфтийството към страната. За нас от начало и до дъно това е договорка сред ГЕРБ, Обединени патриоти и Движение за права и свободи, с цел да се избави държавното управление.
Второ, в случай че не беше Българска социалистическа партия, това щеше да мине тихомълком и никой да не разбере.

Трето, предложиха смяната не, тъй като чуват гласа на хората, а тъй като се уплашиха от реакцията на хората. Това съобщи пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Четвърто, новото предложение е остарялото, само че в друга, по-завоалирана форма.

Искам да напомня малко обстоятелства. През декември 2018 година този въпрос го обсъждахме и гласувахме в Народното събрание. Тогава бяхме срещу - и гласувахме, и говорихме срещу. Някой в страната да разбра, че има проблем? Сега Българска социалистическа партия е отвън Народното събрание.

Миналият вторник ние първи декларирахме какъв е казусът и към този момент осми ден се разяснява. Къде Българска социалистическа партия е по-силна – в Народното събрание, в цялото, общото, в говорилнята, където никой не чува нашата друга позиция, или отвън Народното събрание, когато слага същия въпрос, по същия метод и виждате каква е реакцията?

След като Българска социалистическа партия сложи по този начин нещата предишния вторник и хората реагираха, се стартира с гигантската операция. Това било въпрос на национална сигурност. Борисов напомни персоналното си присъединяване във Възродителния развой. Мюфтийството заприказва за Косово. Ако не се опростят дълговете- ще се радикализира обществото, Българска социалистическа партия основава етническо напрежение. Питам ги в този момент – като анулираха опрощаването, има ли заплаха за националната сигурност, радикализираме ли се, ще имаме ли Възродителен развой? Изведнъж този въпрос в устата на Цветанов през вчерашния ден стана юридически проблем.

Изводът – плашат ви, хора! И не, тъй като има етническо напрежение и не, тъй като политиците използваме тематиката, а тъй като с вашите пари, посредством вашите страхове, които ви всяват, си заплащат на Движение за права и свободи оставането на власт. И в този момент още веднъж ви манипулират, че са ви чули гласа. Не, не са чули гласа, а просто се уплашиха от вас. Имайте самочувствие и храброст, че от вас зависят нещата. Можете да измененията освен едно решение на държавното управление. Можете да измененията модела на ръководство и цялостния модел на прехода, в случай че си повярвате, че силата е у вас.

Защо считаме, че новото предложение е завоалираното остаряло? Спира насилственото осъществяване за тези отговорности, страната няма да си ги търси да ги събира. Разсрочва отговорностите, само че никой не споделя за какъв брой време, при какви условия. Едно разсрочване за 50 години, да вземем за пример, е прикрито опрощаване. Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези отговорности. Министърът на финансите да излезе и да ги разгласи. Не единствено, че до ден-днешен шикалкавят и не споделят какъв брой са, само че в този момент манипулират обществото и хвърлят прахуляк в очите на хората, че казусът е решен. Ще ни показват ли график за разсрочване на заплащанията на общинските лечебни заведения, с цел да не банкрутират? Ще има ли график за разсрочване на отговорностите на български жители, които дължат пари на „ Топлофикация “, мобилни оператори или ЧСИ ще ги напълзят незабавно и ще ги атакуван да си събират парите не с лихвите, а с 10 пъти от горната страна.

Според нас договорката продължава. Гарантирам ви, че това предложение на ГЕРБ ще бъде утвърдено единомислещо от Оперативна програма и Движение за права и свободи. Просто, тъй като по този начин е контрактувано. Уж нова договорка, само че тя е остарялата под друга форма. Замазват очите на хората, с цел да просъществува допустимо най-дълго новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР