Вчера Бионсе и Джей Зи пуснаха хита на лятото –

...
Вчера Бионсе и Джей Зи пуснаха хита на лятото –
Коментари Харесай

Кратък гид за изкуството в новия клип на Бионсе и Джей Зи

Вчера Бионсе и Джей Зи пуснаха шлагера на лятото – парчето " Apeshit ", което е част от новия им албум " Everything is Love "  освен че е всичко, което би трябвало да бъде един супер ултра мегахит, е и с убийствено видео.

Лувърът е дал благословията си за частна аудиенция на семейство Картър за фотосите на клипа им. Модата на фамилията е Gucci, Versace, John Galliano, Burberry..., само че в тази ситуация си заслужава да дадем път на Лувъра и да забележим шедьоврите, на фона на които се случва всичко.

" Мона Лиза "  

Джокондата се явява център на изобразителното изкуство. Светият Граал на Ренесанса. Нарисувана е от Леонардо да Винчи някъде през 1503 година Дотук ще спра с нея, тъй като, в случай че не знаете коя е тази картина, по-добре е да си останете в цялостен мрак, за наказване.



 

" Коронацията на Наполеон "

Жак-Луи Давид рисува този шедьовър през 1807 година по отношение на коронацията на Наполеон. Бей и Джей явно харесват този неокласически жанр, тъй като във видеото се мерват още две картини на Давид - " Клетвата на Хорациите " (1784) и " Похищението на сабинянките " (1799).



 

" Портретът на мадам Ракамие "  

Пак Жак-Луи Давид! Нарисувал е портрета на мадам Ракамие през 1800 година Била е брачна половинка на банкер и една от най-известните дами в Париж. 



 

" Нике от Самотраки "

Елинската мраморна статуя е с незнаен създател и е нещо като фокусно място за целия клип. Скулптурата е в чест на гръцката богиня на успеха Нике. Между 3 и 2 век прочие н. е скулптура на Нике е сложена върху стръмна канара на остров Самотраки на входа на пристанището върху фундамент с формата на корабен нос. През 1863 година доста фрагменти от тази скулптура са открити от френския консул и фен археолог Шарл Шампоазо, само че главата и ръцете й по този начин и не са открити.

 

 

" Големият сфинкс от Танис "  

Лувърът има най-голямата сбирка египетско изкуство отвън Африка, а гранитния сфинкс от Танис е един от скъпите експонати в нея. Стар е колкото Старото египетско царство т.е 2600 година прочие н.е.



 

" Венера Милоска "

Дори това, че няма ръце, не пречи на това тази статуя да се трансформира във безконечен знак на древногръцкото изкуство (датирана е към 100 година пр.н.е). Смята се, че е в чест на Афродита, гръцката богиня на любовта и хубостта.



" Салът на Медуза "  

Това е картина на Теодор Жерико и един от образците на романтизма. Завършена е през 1819 година и в действителност изобразява действителни събития. В началото на 19-ти век група френски кораби се насочва към Сенегал, само че край Карибите флотилията навлиза в стихия, флагманът й " Медуза " търпи корабокрушение, а от него съумяват да се спасят към 150 души. Те се качват на съединения от останките на кораба сал, с вярата да доближат близкия бряг. В битката си за запаси, бойците водят две борби и остават 30 на брой. После стават канибали...



Стъклената пирамида в двора на Лувъра

Стъклената пирамида в двора на Лувъра е приключена през 1989 година Бионсе и Джей Зи просто не можеха да не включат във видеото този образец за модерно изкуство от метал и стъкло. 



 

И най-после, в случай че не сте видели " Аpeshit " слагайте слушалките и влизайте в Лувъра!



 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР