Възстановяването на сградата - паметник на културата, започна с подмяна

...
Възстановяването на сградата - паметник на културата, започна с подмяна
Коментари Харесай

Домът на учителя става специално младежко пространство

Възстановяването на постройката - монумент на културата, стартира с замяна на покрива. П рез октомври следва рязане на лента

В изцяло гратис за потребителите младежко пространство ще се трансформира скоро Домът на учителя в Пазарджик. Някогашната културна институция се връща към живот, откакто от Съвета за младежка политика започнаха обновяването й, заяви водачът на организацията Александър Иванов. Покривът е сменен с нов, следва възобновяване на фасадата, ремонт и обзавеждане на пространствата. Очаква се емблематичната за града ни социална постройка още веднъж да отвори порти през октомври, само че към този момент като средище за всички младежи.

В пространствата ще бъдат обезпечени условия и съоръжение за четене, учене, прилагане на компютри, принтери и интернет, семинари или други конгреси, артпрояви, спорт.

„ Идеята е на това място пазарджишките младежи да имат всичко, което да им помогне да изпълнят деня си със наличие ", изяснява Иванов.

В двора също следва облагородяване, като той пък ще бъде поле за разнообразни изяви навън - литературни четения, представяния на книги, юношески начинания. В идващите дни ще бъде сменена дограмата и ще бъде ремонтирана фасадата на зданието. Тъй като то е монумент на културата, нищо по архитектурата не може да бъде променяно, само че има концепция за заиграване с цветовете - да се трансформира в „ Синята къща ", загатва още Иванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР