Възстановява се присъственото обучение за всички ученици от 5-и до

...
Възстановява се присъственото обучение за всички ученици от 5-и до
Коментари Харесай

Учениците от 5-и до 11-и клас се връщат присъствено в училище

Възстановява се присъственото образование за всички възпитаници от 5-и до 11-и клас. Това ще стане при използване на всички въведени към този момент противоепидемични ограничения в учебните заведения.

Освен дезинфекцията и носене на персонални защитни средства, контактите сред обособените паралелки и класове би трябвало да се лимитират. Остава опцията при предпочитание на родители децата им да продължат образованието си в електронна среда и след 31 май. Това става със заявление до шефа на учебното заведение.

По преценка на шефа към отдалечено образование може да премине обособена паралелка, а при нараснала заболеваемост - той може да предложи на районното ръководство на образованието и отрасловия министър цялото учебно заведение да премине към образование в електронна среда. Това обаче би трябвало да е в съгласие с родителите, публичния съвет и педагогическия съвет на даденото учебно заведение. Разрешението се издава от министъра на образованието.

По данни на МОН всички възпитаници ще завършат в период. Годината ще се удължи единствено за 300 учебни заведения, които в края на 2020 година са прекъснали образование.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР