Възстановиха движението на влаковете по модернизираната железопътна инфраструктура по текущ

...
Възстановиха движението на влаковете по модернизираната железопътна инфраструктура по текущ
Коментари Харесай

Възстановиха движението на влаковете между Казичене-Елин Пелин и Искър-Казичене

Възстановиха придвижването на влаковете по осъвременената железопътна инфраструктура по настоящ път 2 в междугарията Казичене-Елин Пелин и Искър-Казичене , първи и втори гарови коловози в гара Казичене и междугарието Казичене-Разделен пост Мусачево. Това стана на 9 юни 2020 година (вторник) към 23.00 часа, оповестиха от БДЖ.

Засега придвижването на влаковете в тези сектори става със скорост 60 км/ч, а след привършване на строителните действия и по път 1 - със 160 км/ч .

Във възобновените за придвижване железопътни прави са построени ново долно строене с нараснала носимоспособност посредством циментация на земната основа . Поставен е противозамръзващ защитен слой , решено е цялостното отводняване на структурата на земното платно с отводнителни канавки, дренажи и канали . Изпълнена е цялостна реорганизация на оборудванията в сектора (водостоци и мостове) . На пероните е построено ново перонно осветяване и навеси за пасажерите.

По време на ремонта в междугарията и настоящите пътища в гарите е построено ново горно строене на стоманения път и жп стрелки от по-тежък вид релси - 60Е1 на нови стоманобетонови траверси, оборудвани с еластично скрепление. Конструкцията на горното строене е безнаставов релсов път, което разрешава по-голяма отмереност и комфорт при придвижването на влаковете.

Конструкцията удължава експлоатационния живот на железопътната инфраструктура, понижава и разноските по поддържането й . Изградени са нова контактна мрежа и тръбна канална мрежа .

Очакванията на БДЖ са с този капиталов план за рационализация на железопътната линия София-Пловдив в жп сектора София-Елин Пелин да има по-добри условия за превозване на пасажери и товари, осъществяване на поетите задължения на Република България за развиване на железопътната инфраструктура и постигане на европейските стандарти в сходство с политиката на Европейски Съюз за развиване на трансевропейските транспортни мрежи.

Проект " Модернизация на железопътен сектор София-Елин Пелин " се съфинансира по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР