Възстановено е пропускането на товарни автомобили в страната през Граничния

...
Възстановено е пропускането на товарни автомобили в страната през Граничния
Коментари Харесай

След урагана: Все още има селища без ток и вода, затворен е пътят Варна-Добрич заради закъсали камиони

Възстановено е пропускането на товарни коли в страната през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Кардам ". Товарните коли ще бъдат пренасочвани за Варна през Балчик. Трафикът на пункта е натоварен, съобщиха от Главна дирекция " Гранична полиция " на уеб страницата си.

Поради мощния вятър фериботната платформа, обслужваща " Оряхово " - " Бекет " краткотрайно прекрати работа . Същата се намира на българска територия, осведомиха още граничните управляващи.

Морската градина във Варна е затворена

Днес учениците на територията на общината ще организират образователните си часове онлайн. В 4 учебни заведения, където е належащо време за премахване на нанесените вреди от урагана, образованието ще е онлайн 3 дни.

От спешния щаб на Общината приканиха хората да не посещават Морската градина и Аспаруховия парк в идващите няколко дни, до момента в който не бъдат разчистени. Има възбрана да се слиза и до Вълнолома във Варна.

Аварийни екипи правят разчистване и обезопасяване. Акцията ще продлъжи през цялата седмица. Ограничиелният режим за достъп до вълнолома на Морска гара, буните и пристанище Карантината в идващите два дни ще бъде следен от Общинска полиция.

Без ток са 10 обитаеми места в Добрич

" Над 100 са получените сигнали за паднали дървета и прекратено електроснабдяване в неделя в Добричко. Над 40 обитаеми места бяха  без ток в границите на вчерашния ден, в понеделник те са по-малко от 10 ",  разяснява пред  NOVA кметът на Добрич Йордан Йорданов, съгласно който възобновяване върви относително бързо.

По негова информация все още няма бедстващи хора. Относно поддръжката на пътищата, той изясни: " В рамките на града още в събота вечерта три снегорина почистваха улиците. В неделя беше изцяло проходимо. Не такава беше обстановката отвън Добрич, тъй като пътищата са позиционирани тук-там с огромни снегонавявания. Фирмите се стараеха да чистят, само че вятърът затрупваше след тях ", добави кметът.

Днес е неучебен ден и в Девня. Занятия няма да бъдат извършени в детска градина " Ран Босилек " в село Константиново, защото не е отстранена повредата по електропреносната мрежа.

Йорданов посочи, че затворен остава пътят Добрич - Варна , където към момента има закъсали и обърнати тирове.

" Всеки път, когато има сняг, най-големият проблем е на Аксаковската гледка. Затова предизвиквам обща среща сред депутатите от Добрич и Варна, с цел да преценим какви ограничители можем да сложим, с цел да предотвратим снегонавяванията ", разгласи той.

От АПИ оповестиха, че е възобновено придвижването на пътя Добрич - Ген.Тошево и Добрич-Балчик.

Непроходим е пътят Вълчи дол - Ведрина - Одринци - Добрич, а повода е насъбраният сняг при кръстовището за село Одринци, оповестяват водачите на пътя. Те предлагат да се употребява обходният маршрут през Михалич, Тервелския път, Кочмар, Карапелит, с цел да се стигне до Добрич. 

Шест общини в Шумен са в капан на неприятното време

Вчера там беше оповестено бедствено състояние.

" Към момента нямаме данни за бедстващи хора, нямаме починали и потърпевши. В момента тече възобновяване на електроснабдяването, в доста обитаеми места няма ток и вода. Надявам се през днешния ден, най-късно на следващия ден да бъде възобновено ел. зареждането. Има доста паднали далекопроводи и ел. стълбове. Всички пътища в региона са отворени, при зимни условия ". Това заяви комисар Иван Иванов, шеф на РДПБЗН-Шумен.

65 машини на АПИ почистват пътните настилки в регионите с насъбрана снежна завивка в Източна България. Обработката продължава в областите Бургас, Варна, Добрич, Разград и Шумен.

Днес ще бъде осъществен разбор на подхванатите ограничения и наличната техника. При констатиране на нередности ще бъдат наложени наказания на пътноподдържащите компании.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР