Възстановено е електрозахранването в 22-те населени места в община Кърджали,

...
Възстановено е електрозахранването в 22-те населени места в община Кърджали,
Коментари Харесай

В РИК Кърджали са подадени жалби, че кметове са агитирали в полза на политическа сила



Възстановено е електрозахранването в 22-те обитаеми места в община Кърджали, останали без ток поради повреда. Причината се оказа късо съединяване, породено от змия, която се е трансферирала от дърво върху проводниците за високо напрежение. Гласуването в тези секции не е било спряно, а дежурните екипи са съумели бързо да отстранят повредата. Така отпадна нуждата на място да бъдат доставени генератори от противопожарната работа.
Гласуването в тези 22 места не беше спряно.

В Районната изборна комисия в Кърджали са подадени тъжби за това, че кметове са участвали в пространствата и са пропагандирали в интерес на избрана политическа мощ. Председателят на регионалния избирателен щаб на една от партиите е уведомил комисията и окръжната прокуратура, че в секция в Момчилград ръководителят на комисията отварял разписките от машинното гласоподаване и ги подпечатвал преди те да бъдат пуснати в урните.

В Кърджали през последните две седмици са се завърнали двойно повече наши изселници от Турци, това проличава и от огромния брой коли с турска регистрация. Повечето сменят персоналните си документи, други съчетават отпуските с идния курбан –байрам.

" Дойдохме за паспортите на децата и след това ще тръгваме за Турция ".

" Няма да гласоподавам, даже и пари да ми дадат няма да гласоподавам ".

С близо една трета се е нараснал трафикът сред Турция и България през последната седмица. По данни на Гранична полиция от първи до 8 юли на трите пункта са тествани близо 19 хиляди транспортни средства.  659 от тях са рейсовете. Според източници на " Хоризонт " пътуването от Турция към България е гратис като записването става посредством изселническите сдружения.

" Очакваме да се усъвършенства икономическия живот ".

„ Да има държавно управление, това е най-важното “.

" По-добър метод на живот ".

" Не може да е 300 лв. пенсията ".

" Аз желая смяна напълно, рационални и кадърни хора да има ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР