Възрастта винаги си казва думата, дори ражданията да са били

...
Възрастта винаги си казва думата, дори ражданията да са били
Коментари Харесай

Клякания (клекове) за по-стегнати бедра и седалище

Възрастта постоянно си споделя думата, даже ражданията да са били благосклонни към нас и да сме съумели да запазим хубавата си фигура. Дори да сте слаби или изцяло отговарящи като тегло на растежа си, минете ли 30-те кожата, както и мускулатурата ви последователно стартира да се отпуска и това несъмнено се вижда, когато останете по долни дрехи пред огледалото. Дрехите са в положение да прикрият не малко дефекти и все пак- за какво да ги крием, когато можем с малко повече изпитание да ги отстраним или отложим във времето? Ами лятото, когато облечем банските, тогава по какъв начин ще скрием леко увисналото дупе и не до там стегнатите си бедра? За множеството от дамите точно тази част на тялото е най-проблемна. Има, обаче съвършен и не сложен метод да си върнем стегнатото дупе и да се усещаме красиви освен с облекла, а и без.

“Кляканията (клекове) са едно от най-лесните и ефикасни извършения. Те се вършат елементарно и бързо, нямате потребност от екипировка или особено място. За да има резултат от кляканията, би трябвало деликатно да следите за позицията на краката, тялото и раменете и да не се претоварвате, несъмнено. Това е всичко. ”

Започнете с 10 клякания. Не, не се майтапя! Препоръчително е да започнете с не по-малко от 10, като всеки ден ги увеличавате с най-малко 5. Аз, обаче имах толкоз малко време заран за тази „ задача “, че в действителност започнах с 10, до момента в който не стигнах до 50 и просто стопирах да ги усилвам. За по-бърз резултат е целесъобразно след 10тия ден да вършиме по 100. На мен ми идват прекалено много, а и видях, че и 50 не са по никакъв начин малко. И по този начин, най-хубавият вид в действителност е този - да започнете от 10, увеличавайки с по 5 дневно, до момента в който не достигнете до 50. От там насетне сами ще прецените дали може да вършиме и по повече. Ще ги комбинирате ли с друго упраженение и така нататък. Аз персонално, обаче ви подсигурявам, че единствено за 30 дни, с по 50 клякания дневно, ще стигнете до забележима смяна в краката и дупето си.

Ето ги и главните правила за верни клекове:

Заставате с леко разтворени крайници, коленете под раменете, като пръстите на краката би трябвало да гледат на открито, под дребен ъгъл.

След това изпъвате ръцете пред тялото, паралелно на бедрата при клякане. Изправяте глава и си избирате точка в стената пред вас.

Гърбът би трябвало да е нито прекомерно изгърбен, нито обтегнат напълно обратно. Коленете не трябва да са пред пръстите на краката

Започвате да клякате, като не изпускате набелязаната точка. При самото клякане горната част на тялото се привежда напред. Следете за прав ъгъл при коленете и към 45 градуса при ханш-гръб. Идеята е да стигнете по състояние - човек, леко наведен и седнал на утопичен стол.



Ползите от кляканията:

Идеална подготовка за стягане на задните елементи

Ще изваете стегнати крайници, изключително бедрения мускул

Ще намалите обиколката на бедрата

Ще се отървете от целулита - кляканията усъвършенстват кръвообращението на долната част на тялото. Така по-лесно се разнасят мастните натрупвания и последователно се избавяте от целулита.

Правилно изпълнените клекове укрепват гръбната мускулатура- изключително потребно упражнение за дамите с по-голям бюст

И още една изключително значима изгода на това упражнение - то ускорява метаболизма и оказва помощ на перисталтиката

И най-после най-важното- пробвайте се да превърнете кляканията в собствен табиет. Приключите ли с първия месец, даже да сте задоволени от резултата, не спирайте. Продължете да поддържате форма с по към 20-30 клякания дневно. Повярвайте, по този начин освен, че се сдобивате с красиви крайници и дупе, само че и доста помагате за здравето на мускулите си. Чувствате се по-издръжливи. Аз да вземем за пример, прибавям към кляканията и нанагорнище на стълби, и несъмнено се усещам отлично. Не ми се постанова да отивам на фитнес, нито да заделям кой знае какъв брой в допълнение време. Просто не употребявам асансьора, а четири етажа, изкатерени най-малко по два пъти дневно, са ми изцяло задоволителни, в комбиниране с по 20-30 клякания. Опитайте! Това упражнение в действителност е чудодейно и не лишава нито доста време, нито огромни старания.

Снимка: https://life.spartan.com/
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР