Възрастта винаги е играела важна роля по отношение на способността

...
Възрастта винаги е играела важна роля по отношение на способността
Коментари Харесай

Оптималната възраст за раждане според науката

Възрастта постоянно е играела значима роля във връзка с способността на дамата да забременее. Повечето специалисти са съгласни, че няма „ най–добра “ възраст за забременяване, а има целесъобразна възраст за зачеване.

Британски откриватели обаче оповестиха, че са съумели да дефинират оптималната възраст, на която дамата да роди дете. Както съобщава news.rambler.ru, специалисти в областта на гинекологията и акушерството няколко години анализирали здравословното положение на майки и новородените им деца, с цел да схванат на коя възраст бебето ще проходи оптимално удобно. Това от своя страна е обвързвано с вярното развиване на детето.

Виж още: Естествено раждане или секцио

Но на въпроса - специалистите поучават да не се отсрочва прекомерно моментът със зачеването, тъй като с годините количеството яйцеклетки понижава. Но пък прекомерно ранното раждане също не се явява добър избор.

Важно е, че учените са безапелационни по един въпрос - 30 години е идеалната възраст за дамата да роди. Те означават и че актуалните технологии разрешават да се запазят детеродните качества и в по-зряла възраст, за което е нужно да замразите яйцеклетка.

В тази връзка те предвиждат, че в бъдеще дамите ще стартират по-късно да раждат първото си дете, в сравнение с през днешния ден.

Ако е прекомерно рано

Организмът на момичето е подготвен за бременност и раждане към 17-18-годишна възраст. Тогава хормоналният декор се е нормализирал, скелетът е образуван, вътрешните органи са в положително положение. Да се ражда по-рано - на 14-15 години е рисковано.

Виж още: Спомени от утробата

Съществува възможност момичето просто да не издържи самия развой на раждане – той е комплициран както физически, по този начин и прочувствено и постоянно нежната тийнейджърка още не е подготвена да се оправи.

Освен това, ранното майчинство, за жалост, нормално не е планувано и младата майка не е подготвена да се грижи за себе си и бебето.

Ако е прекомерно късно

Има няколко аргументи, поради които късното раждане крие опасности:

Много бъдещи майки след 35 години раждат с цезарово сечение, изключително, в случай че има някакъв проблем с позата на бебето или патология. И в случай че дамата в по-млада възраст може да рискува и да роди по натурален път, то дамата над 35 ще бъде посъветвана от лекарите да го направи със секцио.

Да не забравяме обаче, че такива раждания могат да бъдат рискови най-много за детето – цезаровото сечение е интервенция под анестезия, с хирургична интервенция, която от време на време води до затруднения.

Освен това, в по-зряла възраст от време на време настава прибързано безсилие на функционалностите на яйчниците. В резултат дамата не може да забременее независимо, само че с помощта на актуалната медицина и това има решение.

А по кое време е идеалния интервал за настъпване на втора бременност?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР