Възрастният мъж пътува на стоп всеки ден от сунгурларското село

...
Възрастният мъж пътува на стоп всеки ден от сунгурларското село
Коментари Харесай

Дядо Христо с меда и чорапите - най-големият враг на държавата

Възрастният мъж пътува на стоп всеки ден от сунгурларското село Славянци, с цел да изкара стотинки за квартира и храна

Дяд Христо от сунгурларското село Славянци, който продава мед и чорапи, с цел да изкара пари за храна и квартира, ли е най-големият зложелател на страната? Това се питат потребителите в обществените мрежи, откакто сътрудника журналист Дани Атанасова описа неговата история.

За жал на Петолъчката дядо Христо е недолюбван от " бизнеса " и против него са подавани голям брой сигнали към 112.

" Това е 75-годишният дядо Христо от сунгурларското село Славянци. Продава чорапи и мед, с цел да изкара за самун и квартира. Медът не е негов, остават му два лв. на буркан…

Срещу дядо Христо има десетки сигнали на тел. 112 от шефа на бензиностанция на Петолъчката, защото  “досаждал ” в опит да продаде бурканче мед. Не знам тъкмо по какъв начин досажда - при мен пристигна безшумно, страхливо, едвам му чух гласа. Молеше да купя нещо, тъй като е гладен.

Докато приказваме в профил на пътя, изведнъж изскочи служител на реда и му сподели да се маха. Оказа се, че дядото е най- огромният проблем на властта и на бизнеса. Защо бе, господин служител на реда, щом не основава проблеми, сърце и съвест нямате ли?

А дядо Христо продава по пътищата, с цел да има за храна и 50 лв. за квартира, в която живеят с бабата. Сами са, синът им умрял. Тръгна си благополучен, тъй като към този момент може да заплати за стаичката, ще останат и за друго.

Аз обаче съм шокирана и от наглеците на въпросната бензиностанция, в която баничката е пет лв., само че няма да подадат троха на безпаричен човек, и от хорската свирепост. Дядо Христо пътува на автостоп, тъй че, в случай че го срещнете, купете си нещичко… ", споделя журналистката Дани Атанасова.

Оказва се, че дядо Христо продава медец и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". Често се качва на стоп при някой тираджии и назад. Там продажбите са повече, настояват хора, говорили с него.

За жал той няма деен телефон. Имал е уред, само че без карта. Хората поучават да се търси кмета на село Славянци, с цел да му се съобщи помощта.

" Познавам персонално дядо Ицо от Славянци. От повече от 20 години пътува и продава мед. Много същински и непретенциозен човек. Ако в торбата си има една филия самун, половината ще я даде на теб. ", написа Цветан Ганчев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР