Кампанията е под мотото Чиста природа - чиста вода“ и

...
Кампанията е под мотото Чиста природа - чиста вода“ и
Коментари Харесай

Кметът на Сунгурларе Димитър Гавазов с екоакция за водата на Бургас и Варна

Кампанията е под мотото „ Чиста природа - чиста вода “ и ще започва на 22 април от 14.00 ч.

Община Сунгурларе ще означи Международния ден на Земята с акция по разчистване на опашката на бент. Камчия, който доставя с питейна вода областите Бургас и Варна. Мотото на акцията е „ Чиста природа - чиста вода “.

Акцията ще започва на 22 април от 14.00 ч. Освен Общинската адмиинистрация, която е основател на акцията, в почистването ще се включат и възпитаниците на ОУ „ Христо Ботев “ в гр. Сунгурларе и ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ с. Манолич. Поканени са всички, които желаят да бъдат част от самодейността във връзка Международния ден на Земята. За искащите жители, община Сунгурларе е осигурила превоз, който от 13.00 ч ще бъде на т. Нар. събирателен пункт, а точно пред кметството в с. Манолич. 

Денят на Земята - 22 април е най-големият и нерегилиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира дейностите на повече от 12 000 сътрудници в 174 страни ориентирани към запазване на планетата Земя и запазване на живота върху нея. Мрежата се страми да сътвори необятна гражданска поддръжка за устойчиви и ефикасни екологични политики за развиване по целия свят.

Община Сунгурларе работи предпочитано за запазване на околната среда посредством ефикасни ограничения за решение на екологичните проблеми. Чрез организирането на сходни начинания администрацията цели да ангажира директно локалното население в активността по запазване на околната среда и природата в района. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР