Възрастните хора имаха възможност цяло лято да се обърнат към

...
Възрастните хора имаха възможност цяло лято да се обърнат към
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с подробности за ръста на Ковид у нас и противогрипните ваксини

Възрастните хора имаха опция цяло лято да се извърнат към своите персонални лекари, с цел да заявят предпочитание за слагане на противогрипна ваксина. В народопсихологията ни е да се сещаме за нещата прекомерно късно обаче. Това разяснява доцент Ангел Кунчев в ефира на бТВ.

" Ваксините се пренасочват при дефицит. Започва се слагането на имунизациите към края на септември, като до края на годината не е късно. Разбира се, по-добре е да се направи още октомври, само че може и ноември и декември ", разясни той.

" Ще ни тръшне същият грип като всяка година. СЗО още февруари месец прави рекомендация към основателите на имунизациите какво да се включи в тях ", разяснява още той.

" Бременните дами могат и са в препоръчитлената група на някои страни. Има отзиви на специалисти, че би трябвало да включим и децата, както е при възрастните хора, в групата за безвъзмездни ваксини ", сподели още той.

Той посочи, че за един месец има 6 пъти повишаване на случаите на ковид у нас, като за благополучие няма растеж на тежките случаи. Характеристиките на Ковид се доближават до другите грипове.

" Лично мен не ме тормози самия Ковид, а последващите го болести, които са по-големия риск ", акцентира той.

" Надявам се да не се върнат маските. Никой не желае да живее с ограничавания. Всичко обаче зависи от събитията. България даде над 38 000 жертви, публично регистрирани, а действително може да са още повече ", добави още доцент Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР