Възрастни жители на източния полски град Бялисток седят на пейки

...
Възрастни жители на източния полски град Бялисток седят на пейки
Коментари Харесай

Полският президент популист е изправен пред трудно предизвикателство на изборите в неделя

Възрастни поданици на източния полски град Бялисток седят на пейки след отминаването на лятна стихия с дребни полски флагове в ръце, в очакване на индивида, който назовават " моя президент ".

Те са живели десетилетия под публично атеистичното комунистическо ръководство, претърпели са беднотия по време на прехода към капитализъм и са станали очевидци на всеобщото тръгване на младежи, когато Полша се причисли към Европейския съюз през 2004 година

Сега тези хора усещат, че най-сетне са получили това, което са желали: президентът Анджей Дуда и националистическата консервативна партия " Право и правдивост " (ПиС), с която той е обвързван, споделят техните обичайни католически убеждения и са им върнали част от новото благосъстояние на Полша посредством стратегии за обществени разноски, въведени през последните пет години, откогато са на власт.

" Това, което направиха (управляващите) за пет години, не е било направено за предходните 50 години ", сподели 80-годишният Вацлав Валук, един от тези, които чакат Дуда, и добави: " Нещата в никакъв случай не са били толкоз добре. "

Такива мощни убеждения в консервативни замъци като североизточния регион към Бялисток изясняват за какво Дуда е най-популярният от общо 11 претенденти на президентските избори в Полша в неделя. Районът, недорасъл и безпаричен от десетилетия, бе видоизменен от процъфтяващата стопанска система и европейските вложения, с нови пътища и кипящ от живот градски център, цялостен с кафенета и магазинчета за сладолед.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР