Възрастна жена от Русе стана поредната жертва на телефонните измамници,

...
Възрастна жена от Русе стана поредната жертва на телефонните измамници,
Коментари Харесай

Възрастна жена даде повече от 2000 лева в пари и злато на телефонни измамници

Възрастна жена от Русе стана следващата жертва на телефонните измамници, откакто даде повече от 2000 лв. в пари и злато на нарушителите, оповестиха от ОД на МВР-Русе.

80-годишната жена обяснила пред проверяващите, че през вчерашния ден преди обед била потърсена по мобилния си телефон от мъж, който се показал за служител на реда. Той обяснил, че полицията е блокирала улицата, на която живее, с цел да заловен група телефонни измамници. Казал й, че е допустимо нарушителите да я потърсят. Докато той я държал на линия на мобилния телефон, се позвънило на домашния, на който мъжки глас я заплашил, че ще я посети в дома й след десетина минути и в случай че не му даде всичките си налични пари и злато, ще я нарани. Жената затворила стационарния телефон и обяснила на "полицая " какво са й споделили. Той я инструктирал да извърши настояванията им, с цел да могат да ги заловят. Отново последвали серия от позвънявания и закани. Първо я предиздвикали да излезе и да остави парите и златото до трафопост покрай блока й, само че тя отказала. После й споделили да ги хвърли през терасата на жилището си, само че да побърза, тъй като измамниците приближавали и по този начин ще могат да ги заловен. Накрая се съгласила и се разделила със сумата от към 1200 лв. и двайсетина грама злато. По-късно схванала, че е излъгана.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе още веднъж припомнят, че полицейските органи, при реализиране на функционалностите си, не употребяват парични средства, предоставени им от жители и не търсят подпомагане в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР