Възраждане събра необходимите подписи за референдума, с който иска да

...
Възраждане събра необходимите подписи за референдума, с който иска да
Коментари Харесай

“Възраждане“ събра необходимите подписи за референдума за еврото

" Възраждане " събра нужните подписи за референдума, с който желае да пита жителите дали да отлагаме приемането на еврото и да запазим българския лев.
Прочетете още
До тази заран партията е събрала 590 000 хиляди подписа при нужни 400 000, с цел да стане наложително провеждането на допитване без да е нужно изговаряне на Народното събрание.

" Към 7 ч. тази заран броят на обработените и въведени в електронен формат подписи доближи 590 000!!! А през днешния ден чакаме да дойдат още хиляди нови подписи, тъй като имаме стотици вести от куриерските компании за колета ", заяви в профила си във Facebook водачът на партията Костадин Костадинов.

Той добави, че екипът му ще обработва данните до последния миг преди да внесат подписката в деловодството на Народното събрание. Внасянето й е планувано за петък следобяд от 15.00 часа. Крайният период за събиране на подписи беше до 10 април.

Подписката на " Възраждане " съответства с предизборната акция, като значително анализатори разчетоха този ход като избирателен и с партийната цел групировката да вдигне гласовете си.

Подписите обаче са с към 200 000 повече от резултата на " Възраждане ", който е малко над 358 хиляди гласове.

Според Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление предложение до Народно събрание за осъществяване на народен референдум може да бъде направено от предприемчив комитет на жители с изборни права, събрал не по-малко от 200 000 подписа.

Парламентът наложително приема решение да се организира допитването, когато това е поискано от предприемчив комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български жители с изборни права и не опонира на плануваните в закона ограничавания.

Ако в период до три месеца от уведомяването подписката не бъде импортирана в Народното събрание, процедурата по внасяне на предложение за референдум се приключва, написа Dir.bg

В момента се събират подписи за четири референдума дружно с този на " Възраждане ". Отново по тематиката за еврото е подписката на Национално придвижване " Бащино огнище ". Подписи събират и от Има Такъв Народ за допитване за промяната на формата на държавно ръководство с президентска република. Инициативен комитет " Нашенско бъдеще за нашите деца " е подал на 22 ноември предходната година съобщение до Народно събрание за образуване на народен референдум по въпроса за излизане от Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР