Възраждане са внесли в деловодството на парламента предложения за промени

...
Възраждане са внесли в деловодството на парламента предложения за промени
Коментари Харесай

По-тежки наказания при причинена смърт на пътя искат от Възраждане“

" Възраждане " са внесли в деловодството на Народното събрание оферти за промени в Наказателния кодекс , по силата на които да бъдат увеличени наказванията за водачи, предизвикали гибел на пешеходец.

" Този законопроект цели да направи по този начин, че разкриването и глобите на тези извънредно ужасни действия да бъдат по-сериозни. Правим няколко оферти. На първо място пешеходците и въобще хората, които не са директни участници в придвижването по пътищата, да получат по-голяма отбрана. Ние им даваме такава отбрана, като в закона категорично да се уточни, че всяко едно ПТП, при което има потърпевш или умрял пешеходец отвън пътното платно, това да се санкционира по-строго ", сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от партията на Костадинов Петър Петров.

Акцент в предложенията на партията е и законът да бъде още по непоколебим що се касае до водачите-нарушители . " Да има по-строги санкции, изключително когато лидерът е под въздействието на алкохол, наркотични субстанции, когато е недееспособен, когато избяга от местопроизшествието или когато лидерът самичък се е сложил в състояние да ръководи МПС, което заради негови дейности напусне пътното платно и си отиде един човешки живот ", добави Петров.

Към момента при изключително тежки случаи наказването за причиняване на гибел на пътя е от 5 до 20 години затвор , като " Възраждане " упорстват срокът в Наказателния кодекс да стане от 10 до 20 години зад решетките. За по-леките случаи, които се санкционират с от 3 до 15 години, партията желае да са наказуеми с от 5 го 15 години.
 Прокуратурата проверява повече от един чиновник в Министерство на вътрешните работи след злополуката, породена от Семерджиев
Прокуратурата проверява повече от един чиновник в Министерство на вътрешните работи след злополуката, породена от Семерджиев

Прокурор в СГП е счел, че са налице задоволително такива за осъществено закононарушение от общ темперамент

Припомняме, че на 06.07.2022 година, при която починаха двама души. Той избяга от местопроизшествието и съумя да се укрие.. По думите на зам-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров, Семерджиев е бил несъответстващ сега на задържането си, като е отказал да даде проба за алкохол и опиати

В автомобила на Семерджиев бяха о. В медиите се появи информация, че служителка от 1 РПУ е помогнала на Семерджиев да се укрие след тежката злополука. Прокуратурата стартира следствие против с. В резултат на инспекциите, посочена за помощник на Семерджиев.

Георги Семерджиев има над 50 прегрешения на пътя. В нощта на случая той е карал без годна шофьорска брошура.

Прокуратурата повдигна 3 обвинявания на арестувания - за ръководство на МПС под въздействието на опиати, за породена злополука със починали и за потребление на подправена шофьорска брошура. През 2010 година.

Същевременно, през днешния ден по-рано Андре Токев бе освободен предварително.
 Освобождават предварително Андре Токев от пандиза
Освобождават предварително Андре Токев от пандиза

Съдът наложи на Токев мярка " пробация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР