Възраждане издигна бившия следовател Бойко Атанасов за шеф на антикорупционната

...
Възраждане издигна бившия следовател Бойко Атанасов за шеф на антикорупционната
Коментари Харесай

Възраждане издигна бившия следовател Бойко Атанасов за шеф на антикорупционната комисия

Възраждане издигна някогашния следовател Бойко Атанасов за началник на антикорупционната комисия . Номинацията му беше показана от водача на националистическата партия Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

" Той е човек, който не прави взаимни отстъпки, не зависи от никого и може да смачка гръбнака на корупцията ", съобщи Костадинов преди да даде думата на претендента, съобщи Дневник.

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е без ръководител от началото на март, когато някогашният основен прокурор Сотир Цацаров подаде оставка. По думите на премиера Кирил Петков точно това кой ще оглави основният орган е един от мотивите за раздора в четворната коалиция, като от " ИТН " не са били съгласни с номинацията на ръководещите за вътрешния министър Бойко Рашков.

По думите на Костадинов, Бойко Атанасов не би се поколебал да работи и по отношение на хората от " Възраждане ", в случай че получи данни, че има корупция. " Ще го посъветваме да е изключително взискателен и наблюдаващ към дейностите на " Възраждане ", тъй като би трябвало да даваме персонален образец. Корупцията би трябвало да бъде смачкана и унищожена напълно ", зависи още Костадинов.

Бойко Атанасов съобщи, че е приел, тъй като не са му били поставяни условия, както се е случвало при други предложения за други постове, без да посочи кои. " В момента няма битка с корупцията. Прокуратурата не противодейства ". Винаги съм бил праволинеен и не съм търпял незаконни дейности на налагане на правила на работа.Ще се повеждам с всички законови средства всички корупционни закононарушения ", съобщи още Атанасов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР