Възпоменателна церемония по случай 149-години от гибелта на Апостола на

...
Възпоменателна церемония по случай 149-години от гибелта на Апостола на
Коментари Харесай

Сливен почете паметта на Апостола на свободата

Възпоменателна гала по случай 149-години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски се състоя в Сливен довечера.

Венци и цветя в символ на благодарност бяха поднесени на паметника на Левски от регионалния шеф Веселин Вълчев, заместник-кмета Пепа Чиликова, общински съветници, политически организации и патриотични организации, жители. Почетния часовой бе от представители на клуб „ Традиция “.

„ Каквото и да кажем за Дякона, постоянно ще е малко, тъй като неговите стъпки постоянно ще отекват по земите ни, “ сподели в словото си пред пристигналите да почетат паметта на Левски заместник-кметът Пепа Чиликова. 

„ Дякона не можа да види отечеството си свободно, само че той пося семената на свободата и ни завеща делата ни постоянно да са за благоденствието на България “. 

На площада, носещ името на Апостола на свободатаq още веднъж се чуха едни от най-силните му думи припомнени от децата от Начално учебно заведение „ Васил Левски “. 

„ Ако спечелвам, спечелвам за цялостен народ - в случай че изгубя, изгубвам единствено мене си ".  
През 1870 година в Сливен е учреден скришен революционен комитет, поради който Левски е бил чест посетител в града. Той се е подвизавал като търговец-абаджия от Битоля, а революционните стихове на Добри Чинтулов са му били обичани, припомниха през днешния ден от регионалната администрация.
Вижте фото галерията от възпоменателната гала в Сливен на кореспондента на БНР в района Стоян Радев:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР