Възпитаникът на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Джан Зарков, завоювал

...
Възпитаникът на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Джан Зарков, завоювал
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков отличи тежкоатлета Джан Зарков за европейската му титла

Възпитаникът на Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе Джан Зарков, завоювал шампионска купа на Европейското състезание по повдигане на тежести за младежи и девойки до 15 и до 17-годишна възраст, бе награден от кмета Пенчо Милков в наличието на треньора му Радослав Атанасов.

„ Постижението ти е впечатляващо и е освен персонален успех, само че и горделивост за страната ни и Русе. Успехът ти въодушевява и е същинско доказателство, че с воля, неизменност и старание можем да преодолеем всички провокации “, означи кметът.

На шампионата в Кишинев, Молдова, в което взеха присъединяване над 400 състезатели от 38 страни, Джан победи в категория до 49 кг при 17-годишните с дуел от 187 кг. В изхвърлянето от 80 кг той записа единствено един сполучлив опит, само че в изтласкването бе решителен и се оправи поредно с тежести от 100, 103 и 107 кг.

Шампионската купа от шампионата в Кишинев е първи интернационален триумф за 17-годишния играч, който тренира от 4 години в Тежкоатлетически състезателен клуб - Русе. Бронзов медалист е през 2021 година от Европейското състезание за кадети до 15 години в категория до 49 кг и държавен първенец в категория до 55 кг за 2022 и 2023 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР