Възобновяват се полетите по редовната въздушна линия София – Скопие

...
Възобновяват се полетите по редовната въздушна линия София – Скопие
Коментари Харесай

Възобновяват полетите от София до Скопие и обратно

Възобновяват се полетите по постоянната въздушна линия София – Скопие – София. Това оповестиха от Министерството на превоза и известията. Първият полет на българската самолетна компания GulivAir ще бъде на 26 март 2022 година Авиопревозвачът ще прави постоянни полети по линията с периодичност два пъти седмично, в събота и понеделник.

„ Възобновяването на полетите сред България и Северна Македония е значима стъпка в подобряването на транспортната съгласуваност сред двете страни. Този ангажимент беше стихотворец от българското държавно управление и към този момент е осъществен с помощта на положителното ни партньорство с македонския ми сътрудник Благой Бочварски “, разяснява министър Николай Събев. Той акцентира, че се работи и по построяването на железопътна съгласуваност сред двете страни в оптимално къси периоди.

От министерството напомнят, че на 11 февруари бе изпълнен откриващият полет по линията. На борда на самолета бяха министърът на превоза и известията Николай Събев и министърът на туризма Христо Проданов. От страна на Северна Македония присъединяване в полета взеха министърът на превоза и известията Благой Бочварски, министърът на локалното самоуправление Горан Милевски и Размена Дуровик, държавен секретар в Министерството на стопанската система.

Според Лияна Панделиева, обаче пътуването с рейс или кола излиза по на сметка, в сравнение с със аероплан.

„ Редовната самолетна линия сред София и Скопие потегля от 26 март! Няма смешка, няма машинация!  Самолетът лети в събота и в понеделник. Излита и от двете летища все в 6 сутринта (явяване на летището в 4 часа) “, написа тя във Facebook профила си.

По думите и, в случай че пътувате със седем кила ръчен багаж, билетът за отиване и връщане е 128 лв.. С чекиран багаж - 228 лв.. Разтоянието от летище Скопие до града е 25 км. Цената за такси към града е 20 евро. Ако се върнете на аеропорта с такси - общо 40 евро.

„ С рейс обаче, цената е едвам 3 евро, та по този начин стартира да става йовтинко! Е, условен проблем е разписанието на рейса: в съботните дни той потегля в 11,30 ч, в 14 ч., следват още два рейса до края на деня. Кофти тръпка, е че в действителност ще кацнете към 4 часа преди тръгването на рейса към града, което като време е повече, в сравнение с бихте пътували с кола от София до Скопие.

Като сте двама, на туризъм, цената на билетите може да е:

- 233 лв. - с ръчен багаж и с рейс от летището (плюс четири часа очакване на автобуса);

- 361 лв. - единият с ръчен багаж, другият с чекиран багаж и рейс (плюс чакането, нали);

- 468 лв. за два багажа и рейс (дано носите и суха храна!)

За прилагане на такси, към всяка от вариантите прибавете по 70 лева

Отделно ще платите за хотел, естествено.

В същото време, за дълъг уикенд с автобусна екскурзия, с пътешестване и настаняване в хотел, без ограничаване в багажа, без забрани за течности в никоя посока, плащате 105 лв. на човек или общо 210 лева за двама.

Ура за новата самолетна линия!

Е, няма да става за бизнес, само че при този плевел туристически продан, триумфът е га-ран-ти-ран! Може би е добра концепция самолетният транспортьор да направи и шатъл за пасажерите си... “, написа още Панделиева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР