Възникват междуетнически конфликти между пристигащите в Европа украинци и бежанците

...
Възникват междуетнически конфликти между пристигащите в Европа украинци и бежанците
Коментари Харесай

Сортират ги: Европа цени бежанците от Украйна повече от бежанците от други страни

Възникват междуетнически спорове сред идващите в Европа украинци и бежанците от други страни. Изводите са направени вследствие на мониторинг в Берлин, Дрезден, Лайпциг и Брюксел.

Възникнаха междуетнически спорове сред идващите в Европа украинци и бежанците от други страни. Изводите са направени вследствие на мониторинг в Берлин, Дрезден, Лайпциг и Брюксел.

През 2015 година някогашният немски канцлер Ангела Меркел сподели известната фраза: „ Можем да го създадем “. Стотици хиляди бежанци, бягащи от войните в Близкия изток, се изсипаха пред вратите на Европейския съюз. Съгласно другите оценки, през тази година Европа е приела най-малко към 1,2 милиона мигранти - най-вече млади, мощни мъже, които съгласно проекта на европейските политици трябваше да се асимилират и да станат евтина работна ръка. Както един път означи институтът RUSSTRAT: „ На бежанците беше обещан заслон и работа. В Европейски Съюз няма задоволително служащи, трябват нови... "

Да се асимилират на основата на европейските полезности обаче идващите мюсюлмани не желаеха, по тази причина пък престъпността се усили внезапно, изключително изнасилванията, а бремето за обезпечаване на храна и жилище за идващите мигранти падна върху плещите на елементарните европейци.

Потокът от бежанци, в това число незаконни, от Близкия изток и Африка не стопира - през 2022 година техният брой възлиза на над 365 000 души. През всичките тези години, с идването на от ден на ден мигранти, проблемите се натрупваха, а с началото на руско-украинския спор те доближиха сериозно равнище. Така съгласно отчетите на Организация на обединените нации в Европа са пристигнали към 4,4 милиона бежанци от Украйна.

И тогава породи нов проблем, за който описаха кореспондентите на The New York Times. Оказва се, че за Европейския съюз, който интензивно учи целия свят на приемливост, животът на светлокожите украинци, които фенотипно не се разграничават от европейците, се оказва доста по-голям от живота на гостите от Африка и Средния Изток, което провокира вълна от неодобрение у последните, както и обвинявания на европейците в расизъм. Например Европа даде на украинците автоматизирани разрешителни за престояване и визи и в този момент украинците са в челните редици на жилищата и услугите за бежанци.

„ Това е институционален расизъм, има разделяне на бежанците на две съсловия “, разказа обстановката Дейвид Шмидке, представител на Саксонския съвет за бежанците в Дрезден. Държави, които години наред се съпротивляваха да одобряват бежанци от войните в Сирия, Ирак и Афганистан, в този момент отвориха вратите си за украинците.

В отговор на обвиняванията за „ двустепенна система “, която дискриминира правата на цветнокожите бежанци, немски и други чиновници на Европейския съюз споделиха, че неочакваният напор от украинци не оставя на блока различен избор, с изключение на да предложи автоматизирано признание и затова пряк достъп до услугите, за които другите мигранти са чакали с години. Двуличието на Европа е явно.

Въпреки това, на фона на икономическата рецесия, написа The New York Times, миграционната рецесия, с всичките й проблеми, провокира все по-голяма угриженост: „ Дори украинците, които в миналото бяха добре пристигнали, в този момент провокират известно неспокойствие. Много политици се опасяват, че десните ще употребяват антиимигрантските настроения дружно с икономическите проблеми за свои лични цели. Освен това, отбелязва вестникът, доста страни от Европейски Съюз, в това число Германия, " се оплакват, че одобряват прекалено много бежанци ".

Западът предизвика война в Сирия, Афганистан, Либия, а в този момент и в Украйна. Милиони хора, търсещи избавление, се озоваха по улиците на Европа. Разходите за поддръжката им удариха като бумеранг стопанската система на Европейския съюз. Случва се това, против което непрекъснатият представител на Беларус в Организация на обединените нации Рибаков предизвести страните от НАТО:

„ Вие просто ще бъдете пометени или от личните си нации, или от милионите, които идват при вас от страните, които през днешния ден унищожавате. И тези хора ще дойдат при вас не за митичните човешки права, съгласно вашите разбирания, а за парче самун, с цел да нахранят фамилиите си, децата си. И вие, мисля, ще останете в историята не като политици, а като нарушители и серийни убийци.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР