Възникна насилие по улиците на американската столица Вашингтон, след като

...
Възникна насилие по улиците на американската столица Вашингтон, след като
Коментари Харесай

Насилие между поддръжници на Тръмп и контрапротестиращи във Вашингтон

Възникна принуждение по улиците на американската столица Вашингтон , откакто крайнодесни групи влязоха в конфликти с контрапротестращи след марш на консервативни стачкуващи против успеха на новоизбрания президент Джо Байдън , осведомят " Гардиън ", " Ройтерс " и АП.

Напрежението се повиши с рухването на нощта, когато стачкуващите започнаха да се разпръскат след най-вече мирна проява от страна на поддръжници на Доналд Тръмп, който безпричинно продължава да се оплаква, че е изгубил президентските избори на 3 ноември след операция.
 Снимка 509517
Източник:

Група протестиращи от Proud Boys, подкрепящи Тръмп и контрапротестиращи от Antifa се сбиха по централните улици на Вашингтон , макар че полицията употребява пикантен спрей, с цел да ги разпръсне. Протестиращите се прегрупираха и насилието продължи спорадично.

Четири души са вкарани в болница с евентуално животозастрашаващи прободни рани, съгласно " Вашингтон пост ", базирайки се на представител на пожарната работа. Полицията заяви, че 23 души са задържани.

Около 200 членове на крайнодясната група Proud Boys се причислиха към марша по-рано в събота до хотела на Тръмп в столицата. Те се смесиха с религиозни групи, които приканиха вярващите да вземат участие в " Маршовете Йерихон " и да се молят за изгубилия президент. Членовете на Proud Boys бяха облечени като за военна борба. Те отправяха вербални офанзиви към протестиращи от Antifa и изгориха знамена с " Живота на чернокожите е от голяма важност ", само че полицията съумя да ги раздели до вечерта.
 Снимка 509518
Източник:

Протести имаше също в Джорджия, Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Невада и Аризона, където акцията на Тръмп се пробва да анулира резултатите.

Местни медии в столицата на щата Вашингтон Олимпия осведомят, че един човек е прострелян, а други трима души са задържани след конфликти сред поддръжници и съперници на Тръмп.

Повече от 50 правосъдни решения на щатско и федерално равнище потвърдиха успеха на Байдън . В петък Върховният съд на Съединени американски щати да се анулират резултатите в няколко щата. В събота Тръмп загуби още една правосъдна борба след отвод на федералния съд на Уисконсин да удовлетвори тъжба.
 Снимка 509515
Източник:

Майкъл Флин, някогашният консултант по националната сигурност на Тръмп, който се призна за отговорен, че е излъгал ФБР и че е имал контакт с някогашния съветски дипломат, за първи път приказва обществено , откогато . Той се обърна към поддръжниците на Тръмп.

На път за военновъздушната база " Андрюс " и по-късно за футболна среща в Ню Йорк, Тръмп на три пъти прелетя над поддръжниците си с хеликоптера Marine One.

Някои поддръжници на американския водач направиха отпратка към библейското знамение с разрушаването на стените на Йерихон . По време на речта си Флин съобщи пред протестиращите, че те към този момент са в Йерихон след рухването на стените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР