Възмутени тревненци изказаха дълбокото си огорчение от вчерашното поведението на

...
Възмутени тревненци изказаха дълбокото си огорчение от вчерашното поведението на
Коментари Харесай

Партийни дейци на ГЕРБ в Трявна опорочиха Националните Славейкови празници

Възмутени тревненци изрекоха дълбокото си оскърбление от вчерашното държанието на група партийни дейци на ГЕРБ - общинският консултант на Габрово Грета Станева, зам.-облатсният шеф на Габрово Мария Пенева и Николина Николова, която е възпитател и някогашен зам.-кмет на Трявна.
Те са се свързали с изданието, което споделя за възмущението им:

" По време на един от най-любимите културни празници на Трявна - Националните Славейкови празници, когато освен целият град се събира, само че идват и многочислени посетители от други близки и дълечни градове и села, с цел да почетат гения и приноса на Славейкови към българската просвета, група от 5-6 чиновници на партийните офиси на ГЕРБ-Габрово и ГЕРБ-Трявна се пробваха да опорочат събитието, държейки се извънредно неуважително към празника, града и гостите му. Групата или не разбираше, че се намира на културно събитие, или напълно умишлено се държеше като агитка на футболен мач, като надуваше свирки, дюдюкаше и подвикваше обидни квалификации, които са освен неуместни за културно събитие, каквото е този празник на великите Славейкови, само че те са и надълбоко обидни за тревненци, за Общината като уредник и най-много показват пренебрежение към българската просвета " - описаха пред нашата медия отвратени от държанието на гербаджиите жители на Трявна.

Съмненията за целенасочеността на дейностите бързо се удостоверила, разясняват очевидците. И това е станало заради обстоятелството, че откакто подчинените на Бойко Борисов пробвали да опорочат брифинга за медиите на кмета на Трявна и патрона на празника българският президент Румен Радев, пред Общината малобройната групичка от 5-6 индивида е повторила бруталните си дейности още веднъж пред очите на гостите на празника.

" Очевидно членовете на групата с непочтено държание съзнаваха пошлостта на дейностите си, тъй като прикриваха лицата си зад маски и очила. Въпреки всички ограничения да останат анонимни, те бяха разпознати, което провокира още по-силна мъка у нас. Особено объркващ е обстоятелството, че това бяха габровци от офиса на ГЕРБ, измежду които общинският консултант Грета Станева, а единствените тревненци, който ги съпровождаха, бяха зам.-областният шеф на Габрово Мария Пенева и Николина Николова, някогашен зам.-кмет на Трявна и възпитател. Хората на високи публични постове и учителите би трябвало, а и са призвани да пазят устоите на обществото, българската просвета и положителните нрави, а присъствалите в тази агитка вършат тъкмо противоположното – разрушават ги с футболно държание и подчертана липса на почитание към празника на Трявна. Всичките викачи, подвизаващи се като хулители на празника с хулиганската си демонстрация, бяха преобладаващо партийни функционери на ГЕРБ-Габрово и ние като тревненци сме безпределно афектирани, че посетиха Трявна не да почетат тържествата, а да опитат да ги опорочат. Единствените, които се държаха позорно бяха тези хора, които не са почтени да бъдат образец за обществото и разумно бяха прогонени от тревненци ", допълват огорчените жители.

Възмутените жители на Трявна разкриват, че приготвят тъжби, която ще внесет до Районна прокуратура-Трявна за засегнатост на тревненската общност и опит за опозоряване на Славейковите празници.

" Това се случи на фона на едно превъзходно празненство, където многохилядно голям брой бурно приветстваше президента на България, кмета на Трявна и тържеството на изкуството и културата в деня на Славейковите празници ", безапелационни са омерзените от недостойната демонстрация на ГЕРБ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР