Възмущението от казуса Олимпик, което си премина и преминава основно

...
Възмущението от казуса Олимпик, което си премина и преминава основно
Коментари Харесай

Балон с Гражданска отговорност и бъдеща криза: Скритите румънки

Възмущението от проблема " Олимпик ", което си мина и минава главно във Фейсбук, само че това надалеч не е единствената кирлива риза в застрахователния бранш и то съответно що се отнася до застраховките " Гражданска отговорност ".
Нова или не чак толкоз нова скица лъсна в народен ефир – в предаването " Открито " на Валя Ахчиева, което се излъчва по Българска национална телевизия. Става въпрос за така наречен скица, позната с разговорното име " скрити румънки ". Каква е тя – брокер подписва полици за " Гражданска отговорност " за коли с български регистрационни номера, само че в действителност благосъстоятелност на румънци. Оказва се обаче, че полиците биват подписани от името на към този момент умряли хора, от името на бездомни хора, клошари и даже на хора, чиито персонални данни са откраднати, твърди Ахчиева.
Случаят, който беше показан, касае брокерът " Булром Глобал Груп ", който е с лишен лиценз от КФН, а негов началник е Веселин Атанасов. Заради полици " скрити румънки ", подписани от този брокер, загуби търпи застрахователното сдружение " DallBogg Живот и здраве " – в размер на съвсем 350 000 лв.. Въпреки това, при подадени няколко сигнала до Гаранционния фонд от застрахователите – на 21.02.2017, на 02.10.2018 и на 10.10.2018, отговор няма, макар че и на последна инстанция съдът показва, че брокерът дължи пари за над 4000 полици. От " DallBogg Живот и здраве " са безапелационни - Гаранционният фонд смята полиците за годни.
Конкретен образец за машинация са полици " Гражданска отговорност ", в друго застрахователно сдружение, на името на врачанина Иво Ванков, който е умрял още през 2013 година. Полиците обаче са подписани след гибелта му – през 2015 година, твърди Ахчиева. Те са за два автомобила – Opel Vectra и Peugeot. Съседи на Ванков настояват, че той бил " алкохолик " и даже трабантче нямал.
" Когато няма такава застраховка, Гаранционният фонд заплаща ", съобщи Борислав Михайлов, ръководител на УС на Гаранционния фонд. Той призна, че имало " такива решения ", само че това било чисто правосъден въпрос. Нищожността е сред страните, ние не сме страна, опита да се измъкне Михайлов. И не можа да отговори на въпрос кое му е комплицираното, че " един лъжец е написал лавица на името на умрял човек ". Същото беше ситуацията с Деница Шорикова от КФН. Налице е висящо тълкувателно дело, добави Шорикова. Бившият зам.-председател на КФН Ралица Агайн-Гури пък отхвърли да разяснява, тъй като било секретно. И посъветва да бъде запитана КФН.
Иначе служителка на " Булром Глобал Груп " съобщи пред Ахчиева, че има друга компания – " Рекрекс Консултинг ", която чакала да ѝ се обнови системата, с цел да проработи. А от " DallBogg Живот и здраве " са безапелационни - " Булром Глобал Груп " не са платили и една стотинка по свои полици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР