Възможността да отпадне подкрепителната закуска, която получават децата в училище,

...
Възможността да отпадне подкрепителната закуска, която получават децата в училище,
Коментари Харесай

Питат бургаските родители дали искат подкрепителна закуска в училище

Възможността да отпадне подкрепителната закуска, която получават децата в учебно заведение, като средствата за нея бъдат пренасочени към обедното хранене - това разискаха родители, шефове на образователни заведения, представители на компании, наематели на столове и представители на Община Бургас. Срещата е част от активността на образувания неотдавна Родителски съвет по въпросите на образованието, който е съвещателен орган към кмета. На нея участва и зам.-кметът по просвета и обучение Йорданка Ананиева.

Нагласите на родителите за отпадане на закуската ще бъдат проучени посредством анкета. Идеята е прехвърлянето на средства към обедното хранене и надлежно поевтиняването на талона за стол, да става единствено там, където има предпочитание за тази смяна.

На срещата беше решено още да продължат взаимните инспекции с родители в учебните столове, като протоколите от тях ще бъдат качвани в уеб страницата на съответното учебно заведение.

Подробно бе коментирана и нуждата от правене на просветителна стратегия за здравословно хранене за учениците и техните родители. Идеята е посредством разнообразни интензивности да се увеличи културата на хранене в фамилията и настройките на децата в посока здравословно хранене.

В срещата взе участие и представител на електронната платформа  е-stol, която разрешава на родителите да избират меню, съгласно желанията на детето и да го заплащат онлайн. Амбицията е тя да бъде въведена във всички общински учебни заведения.

Следващите срещи на Родителския съвет ще бъдат фокусирани върху тематиките експанзия в учебно заведение, защита, сигурност, новаторски способи за образование и положителни практики.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР