Възможностите за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството между Технически университет –

...
Възможностите за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството между Технически университет –
Коментари Харесай

Сътрудничеството между Технически университет – Варна и компанията Siemens се разширява

Възможностите за по-нататъшно разширение на съдействието сред Технически университет – Варна и Siemens бяха разисквани по време на среща сред управлението на висшето образователно заведение и представители на немския тръст на 7 ноември 2023 година

От страна на Siemens делегацията включваше господин Себастиан Израел, началник на цифрови промишлености в Австрия, господин Томас Фреуденталер, началник на цифрови промишлености в Австрия, господин Бьорн Харт, началник на Инженеринг хъб във Варна за Дигитални промишлености, господин Теодор Маринов, началник на направление Дигитални промишлености на Siemens в България и госпожа Ивелина Николаева, Recruitment and Office Support.

Гостите бяха посрещнати от проф. доктор Драгомир Пламенов, ректор на Технически университет – Варна, доцент доктор инж. Мария Маринова и доцент доктор инж. Христо Ненов, зам.-ректори на университета, доцент доктор инж. Никола Николов, началник на катедра " Автоматизация на производството " и доцент доктор инж. Веско Узунов, учител в магистърската стратегия " Siemens PLC технологии за ръководство ".

Основният акцент на срещата беше върху бързо разрастващите се технологии, които изискват висококвалифицирани фрагменти, удовлетворяващи новите стандарти на пазара на труда. По време на извършените диалози, двете страни показаха задоволеност от взаимната активност в региона на автоматизацията и по подготовката на магистър-инженери по автоматика, приключили взаимната магистърска стратегия " Siemens PLC технологии за ръководство " и намерили реализация в компанията. Гостите подчертаха, че и сега над 70% от чиновниците във варненския хъб на Siemens са ученици на Технически университет – Варна и са сполучливо осъществени в областите: PLC инженери, инженери по роботика, EPLAN инженери и SCADA инженери.

Постигнато беше единодушие за разширение на съдействие и бяха открити съответни договорености за осъществяване на спомагателни стажантски стратегии за ученици на ТУ – Варна в инженерния хъб на Siemens. Също по този начин, бяха препоръчани пет стипендиантски стратегии за студенти с благоприятни условия за кариерно развиване и прекосяване към непрекъснат трудов контракт. В умозаключение, двете страни показаха интерес към бъдеща взаимна просветителна активност и стаж в границите на европейската стратегия " Еразъм + ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР