Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските

...
Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските
Коментари Харесай

Полети до Рим и Милано обсъждат на Летище Пловдив

Възможностите за разкриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските градове Рим и Милано разискаха на Летище Пловдив.
На срещата участваха ръководителят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и изпълнителният шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов. В нея присъединяване взеха още Микеле Санторели – изпълнителен шеф на Santorelli Group, и маркетинг екипът на аеропорта. По време на полемиката бяха разисквани опциите за съдействие сред Конфиндустрия България и Летище Пловдив, подобряването на бизнеса климата и привличането на нови вложители в района.

Г-н Ангелов и екипът му показаха летището и вероятностите за неговото развиване, както и пътя за разкриване на нови линии. Той срещна гостите с активността на Фонда за развиване на летище Пловдив – Южната врата на България, посредством който се набират средства за стимулиране за самолетните компании за отваряне на нови авиолинии. Предложенията за нови линии включват и директни полети от Пловдив до Милано и Рим.

Г-н Санторели показа активността на Конфиндустрия България, както и паневропейския интермодален план Италия – България, който Асоциацията развива. Целта му е създаване на интермодална мрежа с център Мантуа в Италия и Тракия Икономическа Зона в България. Г-н Санторели предложения и Летище Пловдив да се причисли към този значим план, а господин Ангелов с наслада одобри отправената покана

Преди дни се организира среща с българската общественост във Виена, които се сплотяват в петиция за директни полети от Пловдив до австрийската столица.

В доста напреднал стадий са договарянията за авиолиния от испанския град Малага до Пловдив.

В момента седмично се извършват по 10 полета от Лондон до Пловдив с две разнообразни самолетни компании. Самолетите са цялостни съвсем на 100% и в двете направления. Благодарение на напъните на Фонда за развиване на Летище Пловдив съществува и постоянната сезонна авиолиния до Манчестър, а от ноември ще бъде открита постоянна авиолиния и до втория по величина британски град Бирмингам.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР