Възможностите за оказване на хуманитарна и военнотехническа помощ на Украйна

...
Възможностите за оказване на хуманитарна и военнотехническа помощ на Украйна
Коментари Харесай

Тагарев се срещна с посланика на Украйна, обсъдиха хуманитарната и военнотехническата помощ

Възможностите за оказване на филантропична и военнотехническа помощ на Украйна бяха разисквани на среща на министъра на защитата Тодор Тагарев с посланика на Украйна Н.Пр. Олеся Илашчук през днешния ден, 9 юни, в Министерството на защитата.

„ България поддържа битката за независимост на украинския народ и напъните за възобновяване на интернационалния правов ред, както и устрема към европейска и евроатлантическа интеграция на Украйна. Страната ни има принос в подготвителната задача на Европейския съюз за военно подкрепяне на Украйна EUMAM “, съобщи министър Тагарев по време на диалозите.

„ Политическото управление на Министерството на защитата се ангажира да задълбочи двустранното отбранително съдействие “, добави още той.

Министър Тагарев изрази угриженост за следствията от разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “. България има подготвеност да окаже подпомагане за превъзмогване на рецесията.

Н.Пр. Олеся Илашчук изрече признателност за оказваната от България филантропична и военнотехническа помощ.

В срещата участваха заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев, шефът на дирекция „ Логистика “ бригаден военачалник Митко Григоров и аташето по защитата на Украйна полковник Дмитро Лукашук.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР