Последният отчет на BMW за първото тримесечие подчертава спад в

...
Последният отчет на BMW за първото тримесечие подчертава спад в
Коментари Харесай

Печалбите на BMW намаляват: Но къде се задържат продажбите?

Последният доклад на BMW за първото тримесечие акцентира спад в печалбите; все пак продажбите на електрически коли не престават да демонстрират мощ. Euronews изследва кои европейски райони означават забележителен напредък.

BMW Group регистрира облага преди налози от 4162 милиона евро през първото тримесечие на 2024 година, което съставлява забележителен спад от 18,9% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Общите продажби претърпяха непретенциозен растеж от 1,1%, достигайки повече от 594 хиляди транспортни средства, защото търсенето се разшири в електрическите коли, които съставляваха 13,9% от доставките, което съставлява видимо нарастване от 26,4% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Според немския авто производител спадът се дължи главно на увеличените индустриални разноски и непрекъснатите разноски, както и на засилващата се конкуренция.

Продажбите набъбнаха в доста страни, като се изключи Япония и Южна Корея, където се следи внезапен спад. В Китай забележителният растеж се дължи главно на транспортни средства на цена от 40 хиляди евро или по-малко.

Международните автомобилни пазари като цяло

Преди две седмици BMW разгласи инвестиция от още 20 милиарда юана (2,57 милиарда евро) в индустриалната си база в Шенянг в Китай.

Миналата година BMW похарчи 7,5 милиарда евро за електрически транспортни средства и актуализации на моделите и производителят на коли е надъхан да усили тази инвестиция през 2024 година

„ Тази година ще бъде по-важно от всеки път да поддържаме нашия стратегически курс “, сподели основният финансов шеф Валтер Мертл в изказване. „ Инвестициите, нужни в цифровото и електрическо бъдеще на нашата компания, са най-високите, които в миналото са били. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР