Възможностите за изплащане на великденски добавки ще бъдат представени на

...
Възможностите за изплащане на великденски добавки ще бъдат представени на
Коментари Харесай

Представят възможностите за изплащане на великденски добавки

Възможностите за погашение на великденски добавки ще бъдат показани на брифинг в Министерски съвет през днешния ден.

В него ще вземат участие служебният министър председател Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.

Преди дни от известие на Националния застрахователен институт стана ясно, че изплащането на пенсиите този месец стартира в естествения график - от 7 април, петък, само че без станалите традиция великденски добавки. Традиция е добавките да се изплащат дружно с пенсиите преди Великден, само че предходната година бяха преведени на 15 април.

В постоянния график - от 7 до 20 април, ще бъдат изплатени и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за към 300 000 души. През март Национален осигурителен институт изплати дължимите суми на над 5300 души с възобновени и с продължен период на заплащане пенсии за неработоспособност, наследствени пенсии и/или добавки за непозната помощ по експертни решения с изминал период и със веселба в здравната експертиза за преосвидетелстване, оповестиха още от Национален осигурителен институт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР