Възможно най-скоро трябва да се организира независимо разследване и всички

...
Възможно най-скоро трябва да се организира независимо разследване и всички
Коментари Харесай

Радев поиска разследване на убийствата на цивилни в Украйна

Възможно най-скоро би трябвало да се провежда без значение следствие и всички отговорни за избиването на цивилни в Украйна да бъдат осъдени. Това мнение изрази президентът Румен Радев след среща с португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуза в Лисабон, съобщи bTV.

Двамата президенти насочиха взаимен апел за преустановяване на военните дейности. Според Радев намесата на НАТО в Украйна крие риск от трета международна война. " Нашият взаимен апел е тази война да спре и да търсим метод да върнем мира. Това ще е доста сложен развой, ние би трябвало да проведем спор за бъдещата архитектура на сигурност на Европа ", съобщи българският президент.

Той благодари на португалския президент за поддръжката към България за присъединението ѝ към Шенгенското пространство и Организацията за икономическо съдействие. " Това посещаване се случва в миг, когато не е доста всекидневно да се вършат държавни визити, само че е значимо страни, които са приятелски в Европа, да желаят да препотвърдят своите позиции. Важното, което ни сплотява, е, че се тревожим за безопастността на света. Тревожим се за обстановката в Украйна ", отбеляза Ребело де Соуза.

Президентът на Португалия сподели още, че вижда и прави оценка напъните на България във връзка с присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз. " Трябва да се търсят пътища за разговор сред двете страни ", добави той.

Румен Радев благодари за готовността на Португалия да взе участие в укрепването на Източния фланг на НАТО с боен контингент. " Това е извънредно значимо, с цел да демонстрираме нашата увереност и нашето единение в отстояването на свободата, демокрацията и нашите полезности, означи Радев 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР