Възможно ли е хората да живеят по-зелено и чисто, без

...
Възможно ли е хората да живеят по-зелено и чисто, без
Коментари Харесай

Представи си кръговата икономика



Възможно ли е хората да живеят по-зелено и чисто, без да се отхвърлят от богатства и улеснения, които са приели за даденост. Възможен ли е преход към зелени сили, понижени боклуци и щадящи природата технологии, без заплащането на висока обществена цена? Това са част от огромните въпроси на актуалния свят, а решенията им засягат всички, заради което е значимо да си представим ясно какъв свят желаеме и по какъв начин би трябвало да наподобява преходът от линейна към кръгова стопанска система.

България се включи в световната самодейност Imagine Circularity, която съставлява изследване в целия свят за разбиране на кръговата стопанска система. Анкетата е налична .

Въпросите в изследването са създадени от екип от учени от Институт „ Коперник “ към Университета в град Утрехт и основаните в Брюксел специалисти по връзки от „ Revolve Circular “. Партньор в изследването е Институт „ Кръгова стопанска система “, а срокът за попълване на анкетата е 19 април 2022 година Целта е изследването да обхване 1 милион души.

На базата на резултатите ще се разработят решения, които по-късно да могат да се ползват при образуване на политики, новаторски бизнес модели и други начинания на база на усещанията в световен и народен мащаб.

Само посредством сходни изследвания, които подчертават на вижданията на обособени, заинтригувани групи, ще може да се подхващат съответни дейности за по-кръгови и по-устойчиви решения в интерес на всички заинтересувани страни, разясняват от организацията.

Чуйте повече за анкетата от Радко Ковачев от Институт „ Кръгова стопанска система “ и се включете в допитването.
Чуйте и диалога с Христо Панчев за това какво е и какво не е кръгова стопанска система и има ли място пластмасата в кръговия модел на ползване.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР