Възможно ли е човек да си поръча душевен комфорт? Какви

...
Възможно ли е човек да си поръча душевен комфорт? Какви
Коментари Харесай

„Играта продължава“ с разказите на Алекс Цонков

Възможно ли е човек да си поръча нравствен комфорт? Какви избори би направил той, в случай че осъзнае, че по този начин или другояче „ Играта продължава “? Имат ли лимит усещанията? Всеки ли може да се озове във ВИП залата за прераждане и има ли право на избор човешкото схващане в нея? Колко трае безвремието и какъв брой дълъг е в действителност пътят на душата? Отговор на всички тези въпроси се пробва да даде един създател, който умее да побере цялата човешка история в един диалог, освен това с неочакван край. Ако не действителната, то най-малко онази, която може да се роди единствено от въображението на човек. В случая въображението е на Алекс Цонков, прочут и като Lostov.

 В дебютния си алманах „ Играта продължава “ той побира 13 описа в така наречен остросюжетни жанрове. Те са написани в продължение на шест години и прекарват читателя от една „ Паралелна действителност “ до „ Овъд лимита “ ѝ. Или казано с други думи – от единия алегоричен раздел в другия. Всичко звучи като на кино, а повода за това са учителите на Алекс Цонков – режисьорите Мартин Скорзесе и Кристофър Нолън. От тях той се учи по какъв начин да предава историята. Намеса в процеса му на описване постоянно има и музикалният свят на Ханс Цимер.

Алекс написа интензивно от 2015 година. Предимно фантастика, фентъзи, трилър, мистерии, хорър, само че също и в границите на реализма, както излиза наяве от поместеното в книгата му. Над 20 негови описа са оповестени в разнообразни сборници, антологии и периодически издания. Носител е на III-та премия от състезанието „ Рашко Сугарев “ през 2016-а, година по-късно и на премията за дебют на Еврокон, както и на поощрителна премия от състезанието за приказен роман на списание „ Осем “.

Редактор на сборника „ Играта продължава “ е Ива Спиридонова. Художник на илюстрациите в него е Кристина Стоянова, а на корицата – Гергана Грънчарова.

В звуковия файл можете да чуете детайлности за „ Играта “ на Алекс Цонков, както и още за една от обичаните му тематики – прераждането. Място в диалога намират също пътуването из разнообразни вселени, индивидът, който съзнателно или не следи другите към себе си, писането като бягство от действителността и опцията Крисофър Нолън да чуе всичко това и да пожелае да екранизира някой и различен роман на Lostov.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР