Възможно е за някои категории държавни служители, заети в сферата

...
Възможно е за някои категории държавни служители, заети в сферата
Коментари Харесай

Запрянов: Обмисля се изискване за военно обучение за някои категории държавни служители

Възможно е за някои категории държавни чиновници, заети в областта на сигурността, да бъде въведено условието да имат военно образование, сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов. Той беше безапелационен, че не става въпрос за връщане на наложителната казарма.

Министър Запрянов посочи, че до стъпката може да се прибегне в случай че пакетът от обществени ограничения и покачването на заплатите не реши казуса с незаетите щатни бройки в армията.

" Държавни чиновници, за които може да се вкара наложителното условие да имат военна подготовка. Имам поради тези структури от системата за национална сигурност по член 50, алинея 2, както и за работа в Министерство на вътрешните работи, правосъдната система и други категории. Но това ще бъде мярка, която може да се наложи, в случай че не сработи и с тези ограничения доброволната работа в Резерва и подготовката на хора в нашите образователни центрове ".

Докладът за положението на защитата за 2023 година сочи, че с този ритъм на остаряване на хората, които преди 2007 година са минали през казармата, запасът ще се стопи до 15 години.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР