Възможно е туристическите пакети за зимата да поскъпнат с около

...
Възможно е туристическите пакети за зимата да поскъпнат с около
Коментари Харесай

Бранимир Ботев: Възможно е туристическите пакети за зимата да поскъпнат с около 20%

" Възможно е туристическите пакети за зимата да нарастнат с към 20% . Министерството на туризма се е скрило. То отсъства от стопанската система, от тактиката за бранша. Като изключим понякога някои благоугодни изявленията, които дава служебният министър, нищо друго не се случва ". 

Това сподели пред БНР Бранимир Ботев, председател на Европейската лига за икономическо развиване за Балканите, бивш зам.-министър на туризма. 

" Данък добавена стойност за туризма би трябвало да остане 9% най-малко за още две години , тъй като промишлеността е на ръба. Цената на тока, сред 40-50% повече са разноските, които заплащат хотелите...  Браншът оцелява с последни сили ". 

В предаването " 12+3 " Ботев добави: 

" И до момента не е преведена в осъществяване мярката, за която предходната седмица получихме нотификация от Брюксел във връзка с чартърите . 60 млн. лв. са планувани в бюджета и тези пари трябваше да се дадат предплатено, с цел да се налее пресен запас в туризма ". 

Той уточни, че накрая  отрицателните резултати ще се струпат върху цялата стопанска система

" Защото хората, които няма да имат занаят през туризма, ще легнат на гърба на страната като безработни . Хотелите, заведенията за хранене, които няма да могат да си заплащат заемите, ще легнат на гърба на комерсиалните банки. Търговските банки ще станат най-големите хотелиери ". 

Интервюто с Бранимир Ботев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР