Възможно е Путин и Пригожин да организират изваждането на светло

...
Възможно е Путин и Пригожин да организират изваждането на светло
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Путин и Пригожин вадят на светло противниците на операцията в Украйна

Възможно е Путин и Пригожин да провеждат изваждането на ярко на основните съперници на специфичната военна интервенция. Тази теза изрази пред БНР анализаторът Валентин Вацев. Той не е сюрпризиран от това, което се случва в Русия.
" Не имам вяра, че е бунт. Те се вършат по различен метод "
Анализатнорът вижда и съществуването на " хлапашки измами ".
" Как Пригожин, със своите 25 хиляди души персонален състав, ще отиде да завладява Москва? С 250 хиляди също не може. Има плашене на гаргите. Имам възприятие, че следим сюжет, който е авансово създаден "
Пригожин беше претрупан с ролята да приказва неща, които Путин мисли, само че не може да си разреши да каже, счита Валентин Вацев.
Той позволи, че може да има и " някакви промени в характера и душевното положение на Пригожин ".
" Няма видимост на изключително постоянен човек ".
Анализаторът означи също, че е извънредно време българската аналитична просвета да престане да приказва за Русия въобще.
" Там има дълбоки антагонистични несъгласия. Българският анализатор би трябвало да спре да се занима с хемороидите на Путин. Не всичко опира до него. В Русия съществуват два политически блока, които са в непримиримо несъгласие – блокът на индустриалния капитал и този на олигарсите. Путин изпълняваше ролята на балансьор сред двете политически групировки, които сега се пробват да се унищожат взаимно. Руският олигархат ще се бие до последно. Не бива да се чака, че наближава краят на света. Започва просто идващият стадий на дълбоките и неразрешими несъгласия, които се разпростират на украинска земя, само че техният източник е в Москва. Ако на власт дойдат съветските турбо патриоти, ще има такова управление на Русия, че на неговия декор Путин ще наподобява като дресиран ангорски заек. Ще съжаляват за него. Освен двете сили, които са вътрешноруски, съществува и украинското управление, което е доста добре проведено и медийно предпазено, и в този момент би трябвало да почувства прилив на очаквания ", счита Вацев.
„ Украинските пропагандни централи несъмнено изпитват прилив на възторг. Очаквам българската демократична медия да смени оценката си за Пригожин ", означи още анализаторът.
Вацев означи, че не трябва да забравяме основните залози в играта – смяна на обществено-политическия строй и метода на ръководство на Русия, която е нуклеарна мощ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР