Възможно е планираното за днес заседание на парламента в Ирак,

...
Възможно е планираното за днес заседание на парламента в Ирак,
Коментари Харесай

Отлага се изборът на президент на Ирак

Възможно е плануваното за през днешния ден съвещание на Народното събрание в Ирак, на което би трябвало да бъде определен президент на страната, да бъде отсрочено, оповестява Франс прес.

Причината - Върховният съд блокира кандидатурата на главния кандидат за поста и някогашен външен министър Хошияр Зебари и няколко партии оповестиха, че ще бойкотират съвещанието.

Първи това направиха в събота от най-голямата парламентарна секта, ръководена от Муктада Садр. Партията беше последвана от Коалицията за суверенитет на парламентарния ръководител Мохамед ал-Халбуси и Демократическата партия на Кюрдистан. Така сесията, която е планувана за 11 часа българско време, може и да не се състои поради неналичието на кворум.

Иракският Върховен съд блокира кандидатурата на Хошияр Зебари, откакто заяви, че е получила тъжби от депутати, че тя е противоконституционна.

Съдиите показват, че блокирането е краткотрайно, до момента в който казусът бъде прегледан, и се базират на освобождението от Народното събрание на Зебари като финансов министър през 2016 година поради обвинявания в корупция. Самият той отхвърля обвиняванията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР