Възможно е номинираният за министър-председател от Продължаваме промяната – Демократична

...
Възможно е номинираният за министър-председател от Продължаваме промяната – Демократична
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Ако се стигне до втория мандат, проф. Денков може да предложи различен кабинет

Възможно е номинираният за министър-председател от „ Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) акад. Николай Денков да предложи друг състав на кабинет при втория мандат от в началото оповестения. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

„ От „ Да, България “ имаме решение на Националния съвет, което предлага държавното управление да има експертен темперамент и това не е инцидентно. Когато имаме съответни цели, които сме си сложили, и сме в тази комплицирана конюнктура, политическо държавно управление не е най-хубавият вид. То щеше да е най-хубавият вид, в случай че бяхме спечелили изборите или имахме стотина депутати “, разяснява Мирчев пред Българска национална телевизия. Според него съвсем постоянно държавно управление с изявени политически лица е по-сигурният вид за една страна.

„ Ние обаче не сме в тази обстановка. Ние сме в обстановка, при която има на практика паритет сред първите две политически сили “, добави той.

Според него държавното управление на конституционната промяна, което предлага ПП-ДБ с втория мандат, не би трябвало да е съдружно, а да има експертен темперамент – да е равно отдалечено от политическите сили, които биха го подкрепили.

Мирчев изясни, че вчерашната среща сред управленията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народното събрание, която продължи близо два часа и за нея нямаше никакъв коментар от участниците, е била за препотвърждаване на позициите.

Според Ивайло Мирчев държавно управление, препоръчано от претендента на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, няма да мине в пленарната зала.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР