Възможно е грипът да повлияе на коронавируса и да го

...
Възможно е грипът да повлияе на коронавируса и да го
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Не знаем какво ще стане, когато КОВИД и грип се срещнат


Възможно е грипът да повлияе на ковид и да го направи по-опасен. Пикът на грипната зараза се чака в края на годината. Това ще бъде голямо предизвикателство за общопрактикуващите лекари. За тях ще е мъчно да разграничат ковид от грипния вирус. Това разяснява пред Българска национална телевизия акад. Богдан Петрунов, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Той бе безапелационен – маските защищават от разпространяването на вируси и бактерии. Те са машинален щит за разпространяването на инфекцията.

Академикът не е последовател на така наречен „ стаден имунитет “. Не по-малко от 70-80 % от човешката популация би трябвало да бъде инфектирана, с цел да може вирусът " да угасне ". В никакъв случай не може да приемем, че популационният имунитет, който се основава, изрично ще реши въпроса, означи сециалистът. Според него за ограничаването на вируса огромна роля ще изиграе имунизацията, която ще подкрепи този развой на стимулиране на имунитета за формиране на антитела и кафези, които да се борят с коронавирусната зараза.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР