Възможно е газът и петролът в бъдеще да не се

...
Възможно е газът и петролът в бъдеще да не се
Коментари Харесай

Стоян Панчев: Възможно е газът и петролът в бъдеще да не се търгуват в долари

Възможно е газът и петролът в бъдеще да не се търгуват в долари. Това съобщи пред Епицентър.бг икономистът Стоян Панчев във връзка новината, че централните банки купуват доста злато. Според Панчев този засилен интерес към златото може да докара до неустановеност на $ като фактор за това е и високия дълг на Съединени американски щати.

 

Очаква се интервал на по-високи лихви и по-ниски стойности на облигациите. Повишеното търсене на злато ще докара до стопанска неустановеност и систематична рецесия, счита Панчев. По думите му някои страни експортьори на на нефт и газ се пробват да заменят $ с друга валута. Друг проблем е, че бяха замразени забележителна част от запасите на съветската централна банка в долари, което демонстрира на режими м неприятни връзки със Съединени американски щати, че би трябвало да бягат от доларови активи, уточни Панчев.

Междувременно „ Ханделблат “ заяви, че през третото тримесечие централните банки са купили толкоз злато, колкото са създали за последно през 1967 година Това единствено по себе си е извънредно – по това време щатският $ към момента беше отчасти затрупан от благородния метал. Преди всичко обаче към момента не е ясно кой тъкмо стои зад множеството покупки. Централните банки са закупили съвсем 400 тона злато сред юли и септември, както Световният съвет по златото (WGC) разгласи предходната седмица.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР