Възложих на министъра на финансите да проучи европейския опит по

...
Възложих на министъра на финансите да проучи европейския опит по
Коментари Харесай

Борисов против назначението на Цветанов като сътрудник в парламента

Възложих на министъра на финансите да изследва европейския опит по въпроса с оценката на цената на парцелите. Ако имахме явен отговор за данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпроса. Кога е въведена данъчната оценка, какво значи данъчна и пазарна оценка, попита той. Би могло да има политически спор, би трябвало ли въобще да има данъчна оценка, кой дефинира пазарната цена. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов на конференция в Брюксел във връзка абсурда с жилищата.

"Ще пристигна време, съвсем е пристигнало, ще видите, от 6-7 претенденти за министри или заместници, сега, в който се спра на него, идва и вика: "Знаеш ли, че майка ми или татко ми, или кака ми е направила една договорка, дали няма да се прегледа по оня метод. До 26 май ще е по този начин ", съобщи Борисов.

Премиерът уточни, че в доста институции би трябвало да се зададе въпросът за доверието. Ние сме правова страна и оставям инспекциите да дадат отговори на въпросите. По неговите думи и у нас, и по света, надзорните организации работят в самостоятелност, и въпреки че управленията им биват избирани от партиите, след избора стават безусловно самостоятелни. По никакъв метод никой не може да се меси и не съм го правил, добави Борисов.

Той съобщи, че поради съдружното съглашение за ръководството на страната може единствено да предложи, само че не и да изиска оставки на министри или ръководители на организации, които не са от редиците на ГЕРБ. Какво вършат другите партии и институции, си е тяхна работа. Ако моят заместител е станал помощник в Народното събрание и това основава проблем за решението, което сме взели, да напусне Народното събрание, въпросът към мен би трябвало да е "Ще настоявате ли да се отдръпна? ", съобщи Борисов.

По мотив подалите оставки той разясни, че всички тези хора имат фамилии и това е голям стрес за всички. Защо мислите, че не въздейства на хората, попита той. Особено тези с по-лабилна душeвност, не могат да устоят на това напрежение. Има хора, приключили на Запад, пристигнали да дадат каквото могат - не могат, просто не устоят, то е непрестанно отвред, добави министър председателят.

Попитан дали би изискал оставки от членове на държавното управление, които не са от неговата партия, Борисов съобщи, че може да приказва единствено за хората от ГЕРБ и да желае от ГЕРБ. Имаме ясно съдружно съглашение - министри, зам.-министри, шефове на организации от "Обединени патриоти " - без тяхно предпочитание, предложение и решение, не мога да се въвличам. Мога да препоръчам, да кажа, да си кажа мнението. Оттук насетне е работа на сътрудниците, разясни той.

Той разяснява и назначението на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за нещатен помощник в Народното събрание.

"Бих нарекъл това нелепост. Не знам защо му е това. Не може да напуснеш и по-късно да оставиш сходен въпрос да витае към легитимноста на решението. Не може толкоз тежко наказване да получи, да напусне Народно събрание, шефското място на парламентарната група, председателското на комисията по сигурност, и поради този въпрос да се внесе подозрение. Той е уверен в своята непорочност, още не може да схване в каква обстановка се е сложил, да му се чуди човек, съобщи министър председателят във връзка дейностите на своя партиен заместител. Ще приказвам с него, не смятам, че е редно ", сподели Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР