Възхитен съм от това, което заяви председателят на Европейската комисия

...
Възхитен съм от това, което заяви председателят на Европейската комисия
Коментари Харесай

Муравей Радев: Еврото ще ни създаде една стабилна валутна котва



Възхитен съм от това, което съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Този човек толкоз хубави неща сподели за България, че в случай че му ги бяха поръчали, нямаше толкоз хубаво да стане. Започвам да допускам, че той си е купил жилище у нас. Това сподели някогашният финансов министър Муравей Радев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Цялата му тирада имаше една главно обръщение - повече обединяване. В прав текст той ни предложения да аплайваме в така наречен чакалня на еврозоната, известна като механизма ERM-2. Той споделя "не " на Европа на две или повече скорости, което ни разединява. Важен е механизмът за отбрана на вложенията “, акцентира финансистът.

„ Юнкер приказва за единна защита и за общоевропейско Централно разузнавателно управление на САЩ “, напомни той.

„ Ние обаче би трябвало първо да решим в този момент ли е моментът. Искаме ли да тръгнем по този път или да чакаме? Моето непретенциозно мнение е - на часа на часа. Едва ли различен път ще имаме толкоз положителни обстановки, колкото в този момент “, предизвести Муравей Радев. Той даде образец с Брекзит и акцентира, че приемането на България ще е единство в Европа.

По думите на Радев би трябвало да активираме политическото лобиране от страна на всички партии и институции. би трябвало да се създадат доста деликатни действия към ЕЦБ. „ Доколкото знам финансовият министър има образувана такава работна група и води договаряния от доста време. Трябва да дадем явен сигнал към света какво ни пречи да сме постоянен член и започваме да отстраняваме проблемите “.

Радев даде образец системата на обществените финанси, която е мощно раздута, правосъдна система, ние изоставаме и по пътя на обществената конвергенция към Европейски Съюз (социалните стандарти). „ За да имаме късмет в еврозоната би трябвало да реализираме 70% от междинната покупателна дарба на междинния европеец “, акцентира той.

„ Това, че се прави предприсъединителен орган, който ще оказва помощ на страните да се причислят по-лесно, е доста положително решение. Ако има политическа воля след лобирането на Юнкер, ние имаме късмет. Трябва да създадем национална тактика за присъединение и пътна карта, в която всяко последващо държавно управление да следва пътя. Можем да го създадем, тъй като към този момент сме го правили на национално равнище и даде образец с присъединението ни към Европейски Съюз “.

По отношение на страховете на хората, че влизайки в еврозоната цените на стоките ще се повишат, Радев сподели: „ Напразни страхове от непознаване на материята. Това че еврото ще ни сътвори една постоянна валутна котва “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР