Възхищаваме се на красотите на нашата родина, но не можем

...
Възхищаваме се на красотите на нашата родина, но не можем
Коментари Харесай

10 причини защо да не съжаляваме, че НЕ сме заминали за чужбина

Възхищаваме се на хубостите на нашата татковина, само че не можем да отречем какъв брой доста ни блазни и величието на „ чужбина “-та.

За жал, постоянно то ни се коства по-значимо от българското, само че дано не забравяме, че живеем във велика страна.

Ако въпреки всичко сте го създали, то ето ви 10 аргументи да си припомните, че не трябва да съжалявате за оставането си в България.

1. Семейството и приятелите ви са тук. Колкото и да е правилно, че с всичко се привиква, раздялата с околните постоянно е тежка. Хубаво е човек да се приспособява бързо към новата среда и да приема измененията – само че фамилията никой не може да го размени.

2. Българската кухня, която е колкото богата на усети, толкоз и сладка за душата. Нашите обичайни ястия се услаждат даже на чужденците. Бъдете сигурни – лозовите сармички на баба са в пъти по-вкусни от американските бургери.

 10 аргументи за какво да не съжаляваме, че НЕ сме отпътували за чужбина

3. Природата в страната ни е благосклонна към нас. Позволила ни е да изградим градове, дребни селца в полите на планините, дала ни е толкоз лечебни билки. А за красивите пейзажи, които също притеглят туристите в България, даже няма потребност да разясняваме.

4. Българският език, който е богат на думи. Разполагаме с доста синоними, които ни разрешават да се показваме разноцветно, за разлика от анлийския език, при който една дума има няколко смисли.

5. Традициите, които имаме в България. Вярно е, че Коледа не е нашенски празник, само че Баба Марта и имените дни, които са мотив за изрази като „ довечера сме на маса “, способстват за още повече пъти, в които да се събираме с близки и другари. Така освен сътворяваме доста мемоари, само че и хайде да си признаем, тук на Балканите знаем по какъв начин да купонясваме до зори, а на обяд можем да стартираме всичко изначало. Истински герои!

 10 аргументи за какво да не съжаляваме, че НЕ сме отпътували за чужбина

6. Светлата страна на хората. Чували сме доста спорни заключения, че в България хората са груби и въпреки това, че са усмихнати и отзивчиви. Ние намерихме истината някъде по средата. Българите са гостоприемни, даже изначало да ви се сторят по-сприхави. Така че, в България няма да се почувствате нежелани.

7. Таксите за обучение, които бихме поставили в рубрика търпими. За разлика от другите страни в Европа, където да си позволиш да учиш е непостижимо за всички, позитив за нашата страна е, че по-голямата част от хората, които имат предпочитание да учат, могат да го реализиран.

8. Умерената динамичност. За благополучие, в България динамичността на съвсем всяко едно нещо е в обикновено съответствие. Особено превозът и придвижването в огромните градове също не може да се сравнят с трафика в Ню Йорк, да вземем за пример. По-малко нездравословни излъчвания, повече чист въздух.

 10 аргументи за какво да не съжаляваме, че НЕ сме отпътували за чужбина

9. Конкуренцията отвън България е голяма. Истината е, че в случай че сте отпътували в чужбина, без да имате изкарано висше обучение или най-малко магистратура в някоя от задграничните страни, то ще ви бъде много по-трудно да се интегрирате там и най-много да си намерите добра работна позиция. А и дано не забравяме, че последните години на нашенския пазар, прииждат от ден на ден задгранични компании, които дават късмет на нас българите да се изкачим по пътя на кариерата.

10. Спокойствието, което изпитваш, когато си в личната си страна. Дори да имаш проблеми, което в действителност е неизбежно, постоянно има към кого да се обърнеш. Спокойствието е ключът към по-добрия метод на живот, по тази причина никога не е за подценяване.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР