Въздушно-космическите сили и ракетните войски имат много ограничени възможности за

...
Въздушно-космическите сили и ракетните войски имат много ограничени възможности за
Коментари Харесай

Загадката на железния поток: Ударът по Лвов ще приключи специалната операция

Въздушно-космическите сили и ракетните войски имат доста лимитирани благоприятни условия за следене на цели в Западна Украйна и унищожаването на железопътните линии няма да даде същия резултат като във Великата отечествена война. Но не всичко е толкоз неприятно: нашата войска също има опция да „ обърне шахматната дъска “. Ще приказваме за това по какъв начин да прекъснем безкрайния поток от оръжия от Запада.

Западът продължава да залива Украйна с оръжейни потоци. След доставките на хиляди противотанкови гранатомети, портативни зенитни и противотанкови системи (ПЗРК и ПТУР), картечници и други релативно леки оръжия, ешелони със руски танкове и бойни машини на пехотата влязоха в страната от хранилища в страните от Източна Европа. Киев получи словашки системи С-300 и, явно, полски изтребители МиГ-29.

Според последните изказвания на английското управление Лондон обмисля да изпрати в Украйна самоходни зенитни оръдия, изстрелващи ракети, основани за заличаване на руски щурмови самолети и хеликоптери, предпазени с ризница. Пентагонът провежда доставката на 155 мм теглени гаубици M777. Също по този начин английският министър председател Борис Джонсън и неговият канадски съизвършител Джъстин Трюдо дадоха обещание тежка артилерия на украинците.

Освен това, съгласно непотвърдена информация, американците се пробват да убедят Южна Корея да даде на Киев Т-80У и БМП-3, закупени от Русия през 90-те години.

На този декор въпросът става все по-назрял: за какво нашата войска не бомбардира всички мостове, пътища и железопътни гари, които доставят украинската войска?

Ако има въпрос, би трябвало да се отговори.

Анатомия на логистиката

За да разберете по какъв начин да прекъсвате доставките, първо би трябвало да разберете по какъв начин са проведени.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби сподели, че Съединени американски щати и техните съдружници изпращат по 8-10 самолета дневно в Украйна, цялостни с оръжия: “Говорим за осем до 10 полета до района дневно и съвсем непрекъснати наземни конвои, които се придвижват в страната. Бихме желали да продължим.”

Не е мъчно да се разбере какво е имал поради с думата " район ". Това е Полша, главният транспортен център за трансфер на оръжия и наемници в Украйна. От думите на Кирби следва, че доставките не минават украинската граница, а правят полети в полското въздушно пространство. Освен това по-голямата част от оръжията минават през границата по шосе.

Естествено, употребява се и железницата: неотдавна обществените мрежи на поляци и словаци бяха цялостни с видеоклипове с фрагменти на влакове, пренасящи десетки танкове и бойни машини на пехотата към Украйна. Но това не е главният канал за доставка. Връзката сред С-130 " Херкулес " и камиона е по-гъвкава и затова неуязвима композиция, употребена от американците.

Дори в случай че Русия успее да унищожи железопътните линии и страничните линии на изток от полската граница, то в този случай доставката на бронирана техника няма да бъде спряна. Просто тъй като има такова нещо като влекач, който разрешава да се транспортира съоръжение с тегло до 100 тона (теглото на руските танкове едвам надвишава 40 тона). В рискови случаи бронираните транспортни средства могат да се докарат независимо. Това, несъмнено, ще понижи ресурса на машините и ще скапе пътищата, само че при положение на незабавна потребност никой няма да се преценява с такива разноски.

С други думи, определената от американците тактичност значи, че единственият метод да оставим Украйна без оръжие е да спрем автомобилния трафик, преминаващ през полската граница.

Лесно е да се даде заповед за бомбардиране

Сега дано разгледаме средствата за поразяване, с които разполагат нашите военни, и изискванията, при които се допуска, че те би трябвало да бъдат употребявани.

Средствата се оферират в два класа: ракети с огромен обхват и бойни самолети. Проблемът с първите е, че " Калибър " са предопределени за заличаване на авансово разузнавани неподвижни обекти. Те могат елементарно да унищожат железопътна гара, само че ловът за движещ се трен и още повече за камион с оръжие е неосъществим. “Искандер” са по-гъвкав инструмент, само че не могат да се употребяват и за заличаване на обособени транспортни средства. Освен това тези ракети са нужни за унищожаване на щаб, системи за противовъздушна защита и други цели с висок приоритет.

Що се отнася до авиацията, казусът е, че украинската система за противовъздушна защита към момента е жива, най-малко частично. Това се потвърждава от постоянни изказвания на формалния представител на Министерството на защитата (МО) на Русия Игор Конашенков, че в Украйна са унищожени следващата система за противовъздушна защита. Освен това остава казусът с идентифицирането на цели и насочването на нашите самолети към тях. Там нямаме наземни целеуказатели. Следователно, с цел да ударим противников камиони, ще би трябвало да организираме въздушни патрули. Това може да докара до загубата на скъпи машини и мъчителната крах на водачите.

Освен това врагът също не е малоумен: никой няма да изпрати ПЗРК и ПТУР в маслинени брезентови камиони с надписи: „ Ние донасяме оръжие, стреляйте тук “. Повечето от системите, които Украйна получава, могат да се транспортират в микробуси и даже в коли. Освен това, знаейки нравите на украинското управление, няма подозрение: незабавно щом стартират ударите по пътищата, оръжията ще се транспортират в рейсове с деца.

Що се отнася до извънгабаритни товари като танкове или самоходни оръдия на трактори, те могат да се транспортират през нощта, с оптималната скорост от леговище до леговище, като се употребява тактиката „ жабешки скок “, която към този момент е създадена от украинските танкисти на фронтовата линия. Американски самолети-радари ще предизвестяват украинците за приближаването на съветски бомбардировачи. Те също по този начин ще дадат целеуказание на украинските С-300 и “Бук”, работещи в въздържан режим.

Струва си да се означи, че хората, които подлагат на критика нашата войска за обстоятелството, че авиацията не бомбардира железопътни линии някъде покрай Лвов в стила на Втората международна война, губят от взор обстоятелството, че броят на бойните самолети в Върховен касационен съд е стеснен, интензивността на тяхното потребление също. По неофициални оценки нашата авиогрупа прави по 250-300 излитания дневно. В същото време до неотдавна авиацията пречеше на изтеглянето на войските от евентуалните джобове, а в този момент оказва помощ на войските да пробият защитата на съперника в почналата борба за Донбас. Тоест командването постоянно е насила да дава приоритет и да избира цели, чието проваляне е най-важно в границите на съществуващия проект.

Хипотетично казусът с контрола на въздушното пространство над Западна Украйна може да бъде решен с ударни дронове на междинна височина. Те са в положение да висят над зоната на наблюдаване с дни, загубата им не води до крах на водачи. Освен това размяната им за системи за противовъздушна защита е стопански преференциална. Руската отбранителна промишленост обаче не съумя да си спомни ударния БПЛА „ Алтаир “. " Орион ", с които разполагат войските, по начало е планиран като разследваща машина и едвам по-късно го трансфораха в ударна машина, заради което има доста лимитирани благоприятни условия за заличаване на цели. Освен това, съгласно отворените източници, количеството “Орион” е малко. Съответно тази опция не може да бъде осъществена в границите на сегашния спор.

Заключението по отношение на средствата за заличаване е следното: Русия няма техническа опция да блокира надеждно трафика през полско-украинската граница.

Мнението на заслужилия водач

Коментирайки настоящата обстановка, заслуженият боен авиатор на Русия, генерал-майор Владимир Александрович Попов означи, че Западна Украйна има доста обширна пътна мрежа, която е мъчно да се поеме под надзор от въздуха.

Пилотът също по този начин изясни, че авиацията се нуждае от авансово разузнаване и затова, като предписание, задачите ѝ са справедливи: хранилища за горива и смазочни материали, артилерийски оръжия, военна техника или скупчвания на противников елементи и подразделения, индустриални мощности.

Според Попов интернационалните организации работят подло, защото позволяват транспорта на оръжие под прикритието на филантропичен товар.

“Изключително мъчно е да се отделят камионите, в които се транспортират оръжия. Това може да се направи единствено с деликатно въздушно разузнаване или даже, по-скоро, разузнаване под прикритие”, сподели специалистът. Той оцени останалите системи за Противовъздушна отбрана в Украйна като рискови за нашите самолети.

“В Украйна постоянно е имало доста сили и средства за противовъздушна защита, фрагментите са сносно подготвени, мобилни и могат ненадейно да противодействат”, изяснява генерал-майора.

Като цяло, съгласно него, борбата би трябвало да бъде доста изборна.

Перспектива: Война на безсилие

Съвременна Украйна е пълноценна терористична страна, основана на тотална агитация и също толкоз цялостен гнет против всички, които не са съгласни. Поради тази причина режимът на Владимир Зеленски има съвсем неограничени благоприятни условия да активизира популацията и да го изпрати на кръвопролитие. Зад тази зомбирана страна стои комбинираната индустриална мощност на Запада, тъй че не се бои нито от промишлен колапс, нито даже апетит.

В съветското общество нараства разбирането, че воденето на война в настоящия формат ще има „ резултат на месомелачка “.

“Ограниченият контингент от руски войски в Афганистан през 80-те години направи всичко, с цел да блокира външната граница на тази страна, да спре доставките на оръжие на нашите съперници, муджахидините, от Пакистан. Това беше единственият метод да се постави завършек на войната. Всичко ново е забравено остаряло. Докато възможноститеза доставки на оръжие за Украйна не бъдат понижени, интензивността на съпротивата ще остане същата. Става дума за унищожаването на железопътни гари и пътища, мостове, писти на летища, тунели в Карпатите. Оставяйки обстановката такава, ние сътворяваме резултат на месомелачка, в която се вкарват запаси, като на изхода се получава “кайма” от трупове, разрушена техника и разрушени домове”, написа известният боен пълководец Александър Сладков в своя канал в “Телеграм”.

Това е правилно и доста обстойно изложение на протичащото се на бойното поле сега. Трябва обаче да се разбере, че „ каймата “, който се върти в Донбас, значително се състои от украинските военни. По време на тази борба най-боеспособните елементи би трябвало да бъдат унищожени, затова издръжливостта на украинските войски ще падне. Вече се отбелязва, че мобилизираните резервисти се предават доста по-бързо и по-охотно от професионалните военни, с които нашата войска е имала работа преди.

Въпреки това, понижаване на боеспособността на въоръжените сили на Украйна може да не се случи. Този вид ще се сбъдне, в случай че украинският Генерален щаб успее да извади най-боеспособните бригади от джоба в Донбас, оставяйки в него да загинат разходен „ човешки материал “.

Всъщност следствията от борбата за Донбас ще дефинират дали Русия ще успее да продължи войната в настоящия формат или нещо ще би трябвало да се промени радикално.

Имаме потребност от втори фронт

В сегашната оперативно-стратегическа настройка е на практика невероятно да се реши казусът със западните доставки на оръжия. Това обаче не значи, че казусът въобще няма решение. Освен това нещата стават изцяло явни, в случай че се огледа към картата.

Войските могат да бъдат ситуирани на линията Брест-Кобрин, на територията на съюзническа Беларус. Зад тях ще има мощен логистичен център, където се събират автомагистралите Е30 и М10. Първият през Барановичи, Минск и Смоленск отива до транспортното сърце на Русия – Москва, вторият минава паралелно на беларуско-украинската граница и още веднъж минава през Гомел и Брянск до московския транспортен възел. Благодарение на тази настройка на пътищата е допустимо да се провежда доставката на голяма ударна мощ и нейната ротация, в случай че е належащо.

Има цяла мрежа от автомагистрали за нахлуване в южна посока. В същото време европейският маршрут E373, който свързва Украйна с Полша и затова е един от основните направления за доставка на въоръжените сили на Украйна, минава на по-малко от 75 км от границата с Беларус. Превземайки Ковел, нашите войски ще пресечен една от главните линии за доставяне на Украйна, а офанзивата против Лвов (на към 300 км от белоруската граница, в случай че тръгнете по пътищата през Ковел и Луцк) прекъсва всички транспортни потоци, идващи от Полша. Превземането или блокадата на Тернопол също затваря доставките от Словакия.

Удар по Западна Украйна не взема решение единствено казуса с доставките от Румъния. Но заради обстоятелството, че Унгария не пропуща военни товари през своя територия, там логистиката за Съединени американски щати и техните съдружници става изцяло друга (товарът, доставен до Полша, ще би трябвало да се транспортира през половина Централна Европа). Съответно други ще бъдат и размерите на помощта.

Като цяло осъществяването на този сюжет изисква два съставния елемент: политическо решение от управлението на Русия и Беларус - и ударна мощ от към 100 хиляди души, която ще може да пречупи съпротивата на към 50 хиляди добре подготвени и оборудвани пестник на украинската войска, която е подчинена на оперативното командване " Запад ". Успехът на тази интервенция ще направи допустимо компактно блокиране на полската граница с пехота и танкове, блокирайки придвижването по трансграничните пътища.

И какво тогава?

В момента Русия не разполага с военно-технически средства, които разрешават въздушните удари да унищожат транспортните артерии, свързващи Украйна със Запада, или най-малко доста да усложнят доставките.

След приключването на интервенцията в Донбас авиацията и ракетите могат да извърнат повече внимание на железопътната мрежа, мостовете, пътните възли и други инфраструктурни уреди, което наред с рецесията с горивото ще усложни, само че няма да спре изцяло доставката на оръжие за въоръжените сили на Украйна и националните батальони.

Въпреки това бойното поле може да бъде коренно променено. В този случай линиите за доставка ще бъдат в обсега на съветската артилерия и системи за реактивен залпов огън, също така те могат да бъдат изцяло блокирани от нашите войски.

Прехвърлянето на военните дейности в Западна Украйна, родното място на украинския фракционизъм, Бандера и зверската русофобия, ще има огромен честен и психически, може да се каже даже образователен резултат. Родените в Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска област умерено се крият зад дами и деца, които назовават " донбасци " и " колорадски бръмбари”. Те нямат проблем с опустошения до основи Мариупол и последователното разрушение на Харков. Те няма да скърбят доста за другите съветски градове – Одеса, Днепропетровск, Киев. Въпреки това, в случай че военните дейности се трансферират в Галиция, непримиримите борци за самостоятелност могат внезапно да трансформират мнението си, решавайки, че за Лвов ще бъде по-добре да повтори ориста на Париж през 1940 година, в сравнение с Сталинград от 1943 година

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР