Въздушна тревога беше обявена тази нощ по цялата територия на

...
Въздушна тревога беше обявена тази нощ по цялата територия на
Коментари Харесай

Въздушна тревога беше обявена в цяла Украйна тази нощ

Въздушна паника беше оповестена тази нощ по цялата територия на Украйна. Издадени бяха предупреждания за заплаха от съветски ракетни удари и набези с дронове.

В разнообразни канали в обществената мрежа Телеграм се оповестява за гърмежи в няколко области, от Лвовска на запад, което е много надалеч от фронтовата линия, до Херсонска на юг.

Съобщава се за гърмежи в Запорожка област, като по предварителна информация става дума за обстрел с ракети С-300. Според локални поданици гърмежи, както и пукотевица от автомат, са бил чути и в Херсон. В града е избухнал пожар. Областната военна администрация удостовери и за детонации в региона на Хмелницки, където се е задействала противовъздушната защита.

Украинската войска заяви, че е прихванала 13 съветски крилати ракети и един ударен вертолет Ка-52 " Алигатор ".

Междувременно дрон е бил свален над южния съветски град Курск, покрай украинската граница, заяви губернаторът на региона. Роман Старовойт написа в Телеграм, че тази нощ системите за Противовъздушна отбрана са се задействали два пъти. Той не загатна за жертви и опустошения и прикани локалните поданици да заобикалят всевъзможни вероятни паднали парчета.

В късното си видеообръщение нощес президентът Володимир Зеленски съобщи, че Русия е образувала специфични групи, които прибират телата на починалите в злополуката там в опит да унищожи доказателствата за закононарушенията си. Той сподели, че е провел брифинг с страните сътрудници за ситуцията в Запорожката атомна централа.

„ Очевидно е, че радиацията не пита кой е безпристрастен и може да доближи всеки по света. Съответно всеки може да помогне, а какво да прави е известно. Нашият принцип е елементарен - светът би трябвало да знае какво приготвя окупаторът. Всеки, който знае, би трябвало да работи “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР