Въздушна атака беше извършена срещу автобус в северната част на

...
Въздушна атака беше извършена срещу автобус в северната част на
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите при атаката в Йемен, повечето загинали са деца

Въздушна офанзива беше осъществена против рейс в северната част на Йемен. В него са пътували най-вече деца. Данните за жертвите са спорни. Първоначално се съобщаваше за 20 жертви, само че локални медии настояват, че те са минимум 50, а ранените са близо 80.


Автобусът е ударен от въдуха на един от пазарите в град Саада. В него пътували най-вече деца, които са се прибирали от излет. Шофьорът спрял, с цел да си купи разхладителна напитка.
Муса Абдула, свидетел: Атаката се случи по средата на пазара, като целта беше рейс с деца. Магазините ни бяха отворени, хората се разхождаха. Всички починали са локални поданици, деца и притежатели на магазини.
Според локалните медицински управляващи множеството от починалите са деца под 15-годишна възраст. Червеният кръст доставя спомагателни материали на болничните заведения, където са настанени десетките ранени, множеството от които също са деца. Междунанродни благотворителни организации разказват обстановката като ужасяваща и призвовават за цялостно, неотложно и без значение следствие на нападението.

То е осъществено от арабска коалиция, отпред със Саудитска Арабия, която поддържа интернационално приетото държавно управление на Йемен. В известие се споделя още, че ударът е законна военна интервенция и е целял противников ракетни установки.

От няколко години в Йемен се води революция сред държавното управление и бунтовниците хуси, които управляват севера на Йемен и столицата Сана. Коалицията упрекна хусите, че употребяват деца за жив щит, което те изрично отхвърлиха.
 50 души починаха при въздушен удар против рейс в Йемен 50 души починаха при въздушен удар против рейс в Йемен
50 души, множеството от които деца, починаха при въздушен удар против рейс в северен Йемен. Страната е раздирана от революция. Атаката е била н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР