Въздействието на пандемията ще засили значително забавянето на икономическия растеж

...
Въздействието на пандемията ще засили значително забавянето на икономическия растеж
Коментари Харесай

Икономиката на Индия може да се забави до 0%

Въздействието на пандемията ще ускори доста забавянето на икономическия напредък на Индия през тази фискална година, като е допустимо да няма никакъв растеж на брутния вътрешен артикул на страната, сподели разбор на Moody`s, представен от Ройтерс.

Рейтинговата организация съобщи, че чака Индия да няма растеж на брутния си вътрешен артикул през финансовата 2021 година и да се върне към 6,6% растеж на през 2022 година, до момента в който фискалният недостиг се чака да се усили до 5,5% от Брутният вътрешен продукт през 2021, по отношение на прогнозната прогноза от 3,5%.

Разпространението на COVID-19 в страната също " доста понижи вероятностите за трайна фискална консолидация ", се споделя още в отчета.

„ Продължителният финансов стрес измежду семействата в селските региони, слабото основаване на работни места и скорошната кредитна рецесия измежду небанковите финансови институции усилиха вероятността от по-силно намаляване “, означават анализатори от организацията.

Ако номиналният напредък на Брутният вътрешен продукт не се върне към високите темпове, държавното управление ще се сблъска с доста обилни ограничавания като нарастването на дълга.

Засега Индия е приела 1,7 трилиона рупии (22,53 милиарда долара) стимулиращи пакети, осигуряващи директни парични преводи, а скоро се чака и втори пакет, ориентиран към помощта за дребния и междинния бизнес.

Осемседмичната карантина в Индия е една от най-строгите в света, само че е помогнала за преодоляване на разпространяването на Covid-19, като страната е отчела едвам 56 342 случая и 1886 смъртни случая спрямо 3,86 милиона инфекции в международен мащаб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР