Въздействащият психологически филм на ужасите Зона на интерес, който се

...
Въздействащият психологически филм на ужасите Зона на интерес, който се
Коментари Харесай

Филмът Зона на интерес е фаворит на фестивала в Кан

Въздействащият психически филм на ужасите " Зона на интерес ", който се развива в Аушвиц, се трансформира в сензация през първата седмица на филмовия фестивал в Кан, а критиците са съвсем единомислещи в похвалите си, заяви „ Холивуд Рипортър “.

" Смразяваща драма за Холокоста като никоя друга " и " дръзновен филм " са единствено част от определенията за лентата.

Всеобщата оценка за английският режисьор Джонатан Глейзър е, че той " не е кадърен да направи филм, който да е нещо по-малко от автентичен ".

Немскоезичния филм, който е основан десетилетие след последния филм на 58-годишния Глейзър " Под кожата ", се развива в границите на лагера Аушвиц, само че и от другата страна на стените му, като се концентрира върху фамилията на Рудолф Хес, най-дългогодишния комендант на лагера Аушвиц, който е живял на една ръка разстояние от него.

Филмът наблюдава фамилията му, което продължава да води естествен живот, а брачната половинка на Хес (в ролята Сандра Хюлер) даже се майтапи, че е " кралицата на Аушвиц ".

" Глейзър преди малко показа първата мигновена сензация на фестивала ", разяснява списание " Варайъти ", отбелязвайки шестминутните аплодисменти на крайници след премиерата на продукцията.

Ужасът на лагера не е показан, само че непрекъснато участва в озвучаването - влакове, горивни пещи, изстрели и писъци. Важни са няколко детайла: отвращението на героите от непоносимата миризма, пепелта, разпръсната в почвата, кръвта, измита от ботушите.

Забележителната лента е разказан като вцепеняващ и бездънен, медитативен и поглъщащ - филм, който изправя човешката мрачевина пред светлината и я преглежда като под микроскоп.

Френските рецензенти са също толкоз впечатлени, като го назовават " вцепеняващ филм с главозамайващо влияние ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР