Въвеждането на синя зона намали броя на неправилно паркиралите автомобили

...
Въвеждането на синя зона намали броя на неправилно паркиралите автомобили
Коментари Харесай

Въвеждането на синя зона намалило броя на неправилно паркиралите автомобили в центъра на Варна

Въвеждането на синя зона понижи броя на погрешно паркиралите коли в центъра на Варна. Това сподели Младен Иванов, шеф на общинското дружество „ Паркинги и синя зона “.

„ След въвеждането на синя зона внезапно се усъвършенства обстановката от позиция на погрешно паркиралите коли, които към този момент са в пъти по-малко. Общинска полиция глоби погрешно паркиралите коли в синя зона, както и отвън нея – в необятен център и в региона на кварталите “, добави Младен Иванов. Той означи, че със стартирането на синя зона тази година в употреба са въведени близо 3 000 паркоместа. Догодина се възнамерява да започва вторият стадий на синя зона – необятен център, която ще бъде с над 4 500 паркоместа.

„ Призовавам варненци и посетители на града да паркират вярно колите си. Напомням, че синята зона е за краткотрайно паркиране до три часа. Ако не им е неотложно, дано жителите да употребяват различен метод за напредване – да вървят пешком, да употребяват колела или градския превоз. Масовата процедура демонстрира, че имаме лукса, който малко хора го имат в развитите страни – всеки да се вози самичък в автомобила си и да желае да бъде паркиран някъде. Няма къде да бъдат паркирани толкоз коли “, добави Младен Иванов.

Възможност е и използването на електрически коли, като в следва монтирането на зарядни станции. Целта е да подтикват хората да се ориентират към този по-екологичен превоз. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР